Καλάθι ακρίβειας

Καλάθι ακρίβειας

Ο πανικός που έχει καταλάβει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το οικονομικό, «σοφό», επιτελείο της μετά τις επί 19 συνεχούς μήνες αυξήσεις στα βασικά είδη διατροφής είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Τόσο που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανήγγειλε έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη τη Δευτέρα για την οικονομία. Συνέντευξη Τύπου ενός πρωθυπουργού που γράφει και ξαναγράφει τα διαγγέλματά του πριν μεταδοθούν, ενώ οι όποιες συνεντεύξεις έχει δώσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι απόλυτα προστατευμένες και σε άκρως φιλικούς προς αυτόν δημοσιογράφους.

Η άκρως δραματική κατάσταση με την ακρίβεια η οποία επιδεινώνεται καθημερινά έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη αναστάτωση και στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως της επαρχίας, οι οποίοι στις όποιες επισκέψεις τολμούν να κάνουν στις περιφέρειές τους εισπράττουν μια εντεινόμενη δυσαρέσκεια από τους ψηφοφόρους τους, που φτάνει στα όρια της εκλογικής αποδοκιμασίας στις προσεχείς εκλογές.

Το καλάθι της νοικοκυράς, το οποίο με τόση θέρμη προπαγάνδιζε ο υπουργός (υπο)ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης, αποδείχθηκε όχι μόνο απόλυτα αποτυχημένο αλλά αντίθετα πολλαπλασιαστής της ακρίβειας.

Ο πρωθυπουργός ενώ αρνείται πεισματικά να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, όπως έκανε πχ η Ισπανία, και ενώ αναμένονται νέες αυξήσεις πάνω από 20% στα τρόφιμα, θα παρουσιάσει τη Δευτέρα μια άκρως ωραιοποιημένη κατάσταση της οικονομίας με αυξήσεις τόσο στους μισθούς των εργαζομένων όσο και στην απασχόληση.

Βέβαια από την άλλη πλευρά θα ζητήσει μια νέα τετραετία διακυβέρνησης της χώρας για τη βελτίωση των μισθών κυρίως των νέων, χωρίς να μιλάει καθόλου για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη γίνεται καθημερινά φανερό ότι ενισχύει μόνο τα καρτέλ και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αλλωστε αυτό είχε υποσχεθεί πριν τις εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Το ερώτημα είναι αν το έχουν καταλάβει και οι τότε ψηφοφόροι του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter