Καλάθι νοικοκυριού: «Πυρά» κατά Άδωνη από τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ – «Είναι απάτη» (Video)

Καλάθι νοικοκυριού: «Πυρά» κατά Άδωνη από τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ – «Είναι απάτη» (Video)

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων συνεχίζει να… προμοτάρει το «καλάθι του νοικοκυριού» μέσω επικοινωνιακών «σόου» και επισκέψεων σε σούπερ μάρκετ, την ώρα που φορείς της αγοράς εκφράζουν σε όλους τους τόνους τη δυσαρέσκειά τους για ένα μέτρο που αποτελεί «τέχνασμα» και δεν συνεισφέρει στη διευκόλυνση των καταναλωτών.

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του Γιώργου Λεχουρίτη, προέδρου του Ινστιτούτου Καταναλωτών, ο οποίος δεν δίστασε να εξαπολύσει «πυρά» κατά του Άδωνη Γεωργιάδη με αφορμή το «καλάθι του νοικοκυριού». Μέτρο το οποίο χαρακτήρισε ως «απάτη», σε παρέμβασή του στο Kontra.

«Ένα μηδενικό έκανε το καλάθι του νοικοκυριού. Ένα μηδενικό. Είναι μια απάτη. Είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα του Γεωργιάδη», σημείωσε σε έντονο ύφος ο Γιώργος Λεχουρίτης, εξηγώντας στη συνέχεια ότι: «ένα προϊόν μπαίνει στο καλάθι για μία εβδομάδα και βγαίνει γιατί θέλουν να το ακριβύνουν και να βάλουν άλλο στο θέση του».

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ διερωτήθηκε μάλιστα για το «πως είναι δυνατό να έχουμε αυξήσεις που φτάνουν το 24% σε κρέας και γαλακτοκομικά, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ – και ο πληθωρισμός να μειώνεται από 12,1% στο 9,1%».

Μυστικά & Documento

29/01/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter