Καλάθι του νοικοκυριού: Αυτοθαυμάζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, «βράζουν» οι πολίτες (Video)

Καλάθι του νοικοκυριού: Αυτοθαυμάζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, «βράζουν» οι πολίτες (Video)

Η πρεμιέρα του… πολυδιαφημισμένου μέτρου για το «καλάθι του νοικοκυριού» έγινε το πρωί της Τρίτης, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να «ντύνει» τις αναιμικές παρεμβάσεις της για τις αλματώδεις αυξήσεις ελέω ακρίβειας με επικοινωνιακά σόου προεξάρχοντος του… υπερυπουργού Άδωνη Γεωργιάδη. 

Πρόκειται για ένα μέτρο που δεν προβλέπεται να λειτουργήσει προς όφελος εκατοντάδων χιλιάδων καταναλωτών, οι οποίοι βδομάδα τη βδομάδα βάζουν όλο και βαθύτερα το χέρι στο πορτοφόλι τους, προκειμένου να αγοράσουν τα απαραίτητα αγαθά.

Διαβάστε επίσης: Από το «καλάθι του νοικοκυριού» στα καρτέλ

Η κυβερνητική «φιέστα» και η προσπάθεια για δημιουργία θετικών εικόνων μέσω δημόσιων παρεμβάσεων των κορυφαίων στελεχών της, «αποσυντέθηκε» από το… feedback που έλαβαν αρκετοί ρεπόρτερς των ΜΜΕ που έσπευσαν να πάρουν μία πρώτη εικόνα από τις αντιδράσεις των πολιτών. Οι περισσότεροι ξεκαθάρισαν ότι το εν λόγω μέτρο δεν πρόκειται να συνεισφέρει ώστε να μπει «φρένο» στην ακρίβεια, ενώ άλλοι προτίμησαν να εκδηλώσουν τη δυσαρέσκειά τους με έναν… πιο περιγραφικό τρόπο. 

Διαβάστε επίσης: Αυλαία για το καλάθι του νοικοκυριού με… «αρχ…α – καπαμά» – Η ατάκα έξαλλου πολίτη (Video)

Στο πλευρό των καταναλωτών και διάφορες ενώσεις παραγωγών αλλά και μικρομεσαίων επιχειρηματιών, που επισημαίνουν με κάθε τρόπο ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» και οι φήμες περί… απλώματος του μέτρου πέραν των σούπερ μάρκετ, θα αποτελέσει ακόμη ένα βάρος στην προσπάθεια που καταβάλλουν για την επιβίωσή τους.

Διαβάστε επίσης: Στα «κάγκελα» οι αρτοποιοί κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη για ακρίβεια και καλάθι του νοικοκυριού (Videos)

Παπαθανάσης: «Θετική η πρώτη αποτύπωση»

Παρά τις αντιδράσεις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει να προωθεί την επικοινωνιακή της ατζέντα στηρίζοντας με κάθε τρόπο ένα αναποτελεσματικό στην εκτέλεσή του μέτρο. Τρανό παράδειγμα η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις», το πρωί της Πέμπτης.

«Η πρώτη αποτύπωση είναι θετική. Τα προϊόντα είναι σε χαμηλότερη τιμή», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός, τονίζοντας ότι «όλα τα προϊόντα που βρίσκονται στο καλάθι του νοικοκυριού είναι φθηνότερα σε σύγκριση με δύο εβδομάδες πριν».

Παρά την… αυτοαποθέωση για το κυβερνητικό πρότζεκτ, ο Νίκος Παπαθανάσης αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι υπάρχουν ατέλειες όσον αφορά την εφαρμογή του μέτρου, μιλώντας μεν για διορθωτικές κινήσεις, με την ευθύνη να πηγαίνει στα… σούπερ μάρκετ και όχι στην κυβερνητική πολιτική.

Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρχει καλύτερη σήμανση ώστε να βρίσκουν οι καταναλωτές πιο εύκολα τα προϊόντα, να υπάρχουν οι σχετικές ανακοινώσεις, να δίνουν οδηγίες οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ κτλ.

«Γενικά το πρόβλημα ήταν πώς βρίσκουμε τα προϊόντα μέσα στο σούπερ μάρκετ. Αυτό είναι κάτι που διορθώσαμε χθες και νομίζω ότι σήμερα θα είναι τα πράγματα πολύ καλύτερα, αλλά ένα νέο μέτρο χρειάζεται και κάποιες διορθωτικές κινήσεις, κάτι το οποίο κάνουμε και ποτέ δεν το αρνηθήκαμε».

«Δεν το λύνει το “καλάθι του νοικοκυριού” όλο το ζήτημα, ούτε καμία πολιτεία μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ακρίβειας, αλλά βλέπετε ότι καθημερινά παλεύουμε στο να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας σε αυτή τη δύσκολη εποχή», αναγκάστηκε να παραδεχθεί ο Νίκος Παπαθανάσης, έχοντας προφανώς υπόψιν ότι οι πολίτες «βράζουν» και οι αντιδράσεις είναι χαρακτηριστικές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter