Καλέ, τι Ραντανπλάν είσαι εσύ;

Καλέ, τι Ραντανπλάν είσαι εσύ;

Ούτε Μωυσής, ούτε Τσιτάχ, ούτε Τσόρτσιλ, ούτε Φελπς, ούτε Ηρακλής, ούτε Σιμουλτανέ, όπως τα Πετσωμένα ΜΜΕ τον λένε δύο χρόνια τώρα, αλλά Ραντανπλάν. Μοιάζουν και στο περπάτημα. Όχι;

Το κύριο χαρακτηριστικό του Ραντανπλάν είναι η βλακεία του και η εξαιρετική ικανότητά του να τα κάνει όλα, μα όλα, μαντάρα. Είναι δειλός, πολύ κακός ιχνηλάτης και ξεχνά την αποστολή του μόλις βρει ένα κόκκαλο να ροκανίσει ή μια σκιά για να ξαπλώσει.

Σας θυμίζει κάποιον;

Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Ραντανπλάν είναι αξιαγάπητος. Ο Κυριάκος, πάλι, όχι. Τουλάχιστον στην πλειοψηφία των Ελλήνων. Εξαιρούνται οι μετακλητοί, οι συνεργάτες, οι βολεμένοι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι καναλάρχες. Ξέχασα κάποιον;

*** «Σε ποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης  θα πήγαινε ένας πρωθυπουργός να εγκαινιάσει ένα σχολείο με όλα τα ΜΜΕ παρόντα, στις πλάτες του καμεραμάν θα υπήρχαν κοντέινερς που ζουν εδώ και ένα χρόνο πολίτες και δεν θα υπήρχε ένα τηλεοπτικό δίκτυο να μην γυρίσει και να δείξει και την άλλη πλευρά» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Η επικοινωνία έχει και τα όριά. Καταλαβαίνω ότι εάν έχεις καλούς επικοινωνιολόγους μπορείς να μετατρέψεις  και τα Φάρσαλα σε Φαρ Ουέστ. Πέρα από τον Ντάλτον το ζήτημα είναι τι θα κάνουμε με τον Ραντανπλάν», πρόσθεσε.

*** Άδικο έχει; Πήγαν και έστησαν ολόκληρη παράσταση του Δελφινάριου με τον ιππέα Ντάλτον που όλως τυχαίως ήξερε τον πατέρα του, που όλως τυχαίως είναι ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας, που όλως τυχαίως έλεγε ότι το σχολείο που έφτιαξε ο Μητσοτάκης (μόνο αυτός δεν το έφτιαξε) «θα μείνει στην ιστορία», που όλως τυχαίως τον είπε «ήρωα». Ήρωα; Τι ήρωα; Ίσως επειδή ήταν πολιτικός κρατούμενος στην εξορία του Παρισιού. Ποιος ξέρει.

*** Και για να δικαιολογήσουν την κάκιστη σκηνοθεσία του «έργου» το Μαξίμου έδωσε με δυο μέρες καθυστέρηση διαρροή ότι «ο Μητσοτάκης δεν έχασε ποτέ την επαφή του με τον κόσμο». Ποιος ο Μητσοτάκης που δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον, με τον απλό πολίτη, με τον μπαμπά ή τη μαμά που κάνει 3 δουλείες για να τα βγάλει πέρα, με τον άνεργο. Ποιος ο Μητσοτάκης που πάει και ρωτάει αν μαζεύουν τα αγγούρια με το χέρι και εύχεται καλό καλοκαίρι στα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά κόβουν το πλάνο από το βίντεο για να μην γίνει ρεζίλι. ΟΚ. Μας πείσατε.

*** Αλλά σαν και εκείνη την παράσταση στην Κυψέλη που δήθεν τον πέτυχε η άλλη στον δρόμο και του είπε «καλέ, τι γκομένος είσαι εσύ;» δεν ξανάγινε.

*** Ή σαν την άλλη τυχαία φωτογράφηση με νέους γονείς, στη Νέα Σμύρνη, αλλά που αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν κουμπάροι και συνεργάτες του Χατζηδάκη. Για τον κύριο δεν ξέρω αν εργάζεται ακόμα στο γραφείο του υπουργού Εργασίας γιατί είναι πλέον δημοτικός σύμβουλος, αλλά η κυρία σίγουρα γιατί τον συνόδευε πρόσφατα στη ΔΕΘ.

 

*** Ποιο μεγάλο μυαλό να τα σκέφτηκε όλα αυτά. Μπράβο, όχι μπράβο.

*** Ο Στέλιος Κούλογλου είδε «ισοπαλία» μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τις εμφανίσεις τους στη ΔΕΘ και έγινε της μουρλής στο twitter. «Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θίγουν καίρια θέματα σε μια σειρά από τομείς, αλλά έμοιαζαν αποσπασματικά και δεν έγιναν αντιληπτά ως ένα συνολικό σχέδιο και μια πειστική πρόταση αλλαγής», έγραψε για την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.
Εγώ αυτό δεν το διαβάζω ως δημοσιογραφική κριτική, αλλά ως υπονόμευση. Κι αυτό γιατί το κείμενο αυτό δεν κρίνεται ο δημοσιογράφος Κούλογλου, αλλά ο ευρωβουλευτής, εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κούλογλου.
Γνώμη μου.

*** Του τα ‘χωσε και ο Πολάκης κι απάντησε ο Κούλογλου αργά χθες το βράδυ ότι «ο Πολάκης κάνει καλές προεκλογικές καμπάνιες» κι αναφέρθηκε στην περίπτωση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Δηλαδή καλές προεκλογικές καμπάνιες της Νέας Δημοκρατίας εννοούσε. Μην πάει ο νους σας στο… καλό.
Προβλέπω χαμούλη.

*** Στα τάρταρα, δηλαδή πιο κάτω δεν έχει, η βαθμολογία του efood μετά το μήνυμα περί υποχρεωτικής αλλαγής εργασιακής σχέσης. Από το 4,9 πήγε στο 1 τόσο στο Apple Store, όσο και στο Play Store. Αυτό για να καταλάβετε τη δυναμική των social media.

*** Βραβείο καλύτερου tweet της εβδομάδας στον κύριο από κάτω, ο οποίος έγραψε ότι ο διανομέας του efood του είπε ότι όλο αυτό που έχει σκάσει, στην πραγματικότητα αποτελεί θέμα που δημιούργησαν 150-200 άτομα που δεν αντιπροσωπεύουν τους υπόλοιπους 7.000 εργαζομένους.

*** Εγώ πάλι, πριν μια ώρα παράγγειλα μέσω efood. Ο τροφοδιανομέας μόλις έφτασε και φορούσε την ένδυση του efood, τον ρώτησα τι συμβαίνει τις τελευταίες μέρες με αυτό το θέμα. Μου απάντησε αυτό που δεν περίμενα, είναι όλα ψέματα, αμείβονται όσο και τα golden boys του Κυριάκου στη ΔΕΗ και στη συνέχεια μου έδωσε και 10 ευρώ φιλοδώρημα για να πάρω μπουγατσούλα και καφέ αύριο στο γραφείο.

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter