Κάλεσμα για την ενίσχυση της Συλλογικής Κουζίνας El Chef

Κάλεσμα για την ενίσχυση της Συλλογικής Κουζίνας El Chef

Κάλεσμα προσφοράς προϊόντων και οικονομικής ενίσχυσης απευθύνει η Συλλογική Κουζίνα El Chef. Σε ανακοίνωσή της η κουζίνα σημειώνει πως δεν χρηματοδοτείται από κανέναν κρατικό ή πολιτικό φορέα και οργανισμό, καθώς το κοινωνικό έργο της συνεχίζει μέχρι και σήμερα εξαιτίας της ανιδιοτελούς προσφοράς του κόσμου.

Παράλληλα τονίζει την ανάγκη για συγκεκριμένα τρόφιμα, ζητώντας από τους πολίτες να συνδράμουν, ώστε να κρατηθεί η συλλογική κουζίνα ζωντανή, και να κερδηθεί το στοίχημα της εξάλειψης της πείνας.

Η Συλλογική κουζίνα EL CHEF ξεκίνησε τη δράση της το 2008 θέλοντας να κάνει πράξη την έννοια της συν+τροφικότητας και να προάγει το πνεύμα της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης, της συμμετοχής και του αγώνα.

Με έδρα το Στέκι Μεταναστών, στην οδό Τσαμαδού 13Α-15 στα Εξάρχεια όπου συνυπάρχει με άλλες συλλογικότητες και δράσεις, η κουζίνα μαγειρεύει καθημερινά για να καλύψει ανάγκες, συνεχώς αυξανόμενες, συνανθρώπων μας και συνεργάζεται και με άλλες συλλογικότητες που συμμετέχουν σε παρόμοιες δράσεις.

Η συλλογική κουζίνα El Chef δεν αποτελεί φιλανθρωπική δράση, δεν αντιμετωπίζει τους ανθρώπους που πλήττονται ως δυστυχείς πεινασμένους ή αναξιοπαθούντες, προσφέροντάς τους «ένα πιάτο φαϊ». Αντίθετα πιστεύει ότι αυτές οι λογικές αναπαράγουν το πρόβλημα. Σκοπός της είναι να ενεργήσουμε όλοι μαζί, να καλλιεργήσουμε την αντίσταση και την αλληλεγγύη, να εμπνευστούμε και να διαμορφώσουμε άλλες μορφές κοινωνικής πραγματικότητας που θα μας απελευθερώνουν και θα μας κάνουν πιο δυνατούς.

Η ανακοίνωση:

Ένας ακόμη χρόνος πανδημίας φτάνει στο τέλος του, ένας χρόνος δύσκολος και γεμάτος φόβο κι ανασφάλεια για όλες κι όλους μας. Οι άνθρωποι της κουζίνας μας όμως, δεν είδαν ποτέ αδιέξοδα, ανοίγοντας διαρκώς με πείσμα και κόπο, δρόμους αλληλεγγύης για εμάς και τους συνανθρώπους μας. Εδώ και δύο χρόνια, σχεδόν καθημερινά, μοιράζουμε πάνω από 150 μερίδες ζεστού μαγειρεμένου φαγητού, γνωρίζοντας καλά ότι ό,τι έχουμε είναι η μία τον άλλον.

Η κουζίνα μας, δεν βασίστηκε ούτε βασίζεται τα τελευταία 13 χρόνια της λειτουργία της σε καμιά μορφή χρηματοδότησης από κρατικούς ή πολιτικούς φορείς και οργανισμούς. Αντίθετα λειτουργεί χάρη σε όλες κι όλους εσάς, στην ανιδιοτελή προσφορά προϊόντων και χρηματικής βοήθειας που μας παρέχετε, ώστε να μπορούμε να συνεχίζουμε.

Με χαρά και ειλικρίνεια ζητάμε να σταθείτε δίπλα μας και τώρα, δίνοντας αυτόν τον δύσκολο αγώνα μαζί, για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, όπου το φαγητό δεν θα αποτελεί προνόμιο κάποιων.

Ανάγκες σε τρόφιμα

Ρύζι, Πένες, κριθαράκι, ρεβιθιά, φασολιά, φάβα, φάκες, κοτόπουλο, κιμά μοσχαρίσιο, τόνο πελτέ, ντομάτα κον κασε, ντομάτα πασατα, τυρί τρίμμα, μυζήθρα, ανθότυρο, ηλιέλαιο.

Όποια/ος επιθυμεί να μας στηρίξει, μπορεί να στείλει μήνυμα στη σελίδα μας ή να περάσει από την Τσαμαδού 15, καθημερινά (εκτός Πέμπτης) καθώς και τα Σαββατοκύριακα μεταξύ 11:00-14:00.

Επίσης στον τραπεζικό λογαριασμό

ΔIKTYO KOINΩNIKHΣ YΠOΣTHPIΞHΣ ΠPOΣΦYΓΩN KAI METANAΣTΩN: TP. ETE. 163/48043841) IBAN: (GR19 0110 1630 0000 1634 8043 841) ΓIA ΣYΛΛOΓIKH KOYZINA.

Καλές γιορτές σε όλες κι όλους.

Υγεία και αλληλεγγύη.

Συλλογική κουζίνα Elchef

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter