Κάλεσμα Κουρτς για συσπείρωση ενόψει εκλογών

Κάλεσμα Κουρτς για συσπείρωση ενόψει εκλογών

Προειδοποιήσεις ότι, μετά τις μεθαυριανές πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία, μπορεί να προκύψει ένας κυβερνητικός συνασπισμός “ενάντια” στο κόμμα του, απεύθυνε για μία ακόμη φορά το μεσημέρι στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωσή του στη Βιέννη ο ακροδεξιός πρώην καγκελάριος και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Εάν τα αντίπαλα κόμματα, οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Πράσινοι και το ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία) συγκεντρώσουν έστω και μία ποσοστιαία μονάδα περισσότερο απ’ ό,τι στις Ευρωεκλογές, “τότε η επόμενη καγκελάριος θα ονομάζεται Ρέντι-Βάγκνερ (σ.σ. η αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών)” προειδοποίησε ο Κουρτς τους συγκεντρωμένους.

Καλώντας σε πλήρη συσπείρωση τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα πριν από τις κάλπες της Κυριακής, ζήτησε να μην υπάρχει “επανάπαυση” στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων — που όλες φέρουν το Λαϊκό Κόμμα να είναι σταθερά πρώτο και να προηγείται με απόσταση — “αλλά το καλό κλίμα πρέπει να μετατραπεί και σε ψήφους”.

Όπως σημείωσε, ο ίδιος, θα συνεχίσει μέχρι την τελευταία στιγμή τον προεκλογικό αγώνα, για τον οποίον είπε ότι υπήρξε “εντατικός”, του έδωσε πολύ “ευνοϊκό ρεύμα” και έδειξε πως πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν “να συνεχίσουμε το έργο μας”.

Εκτός του Λαϊκού Κόμματος , τον προεκλογικό τους αγώνα έκλεισαν σήμερα με συγκεντρώσεις τους μέχρι το μεσημέρι τόσο οι Πράσινοι όσο και το πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα “Αλλαγή”, ενώ το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων (σ.σ.: του έως τα τέλη Μαίου κυβερνητικού εταίρου του Λαϊκού Κόμματος) και για το βράδυ εκείνη των Σοσιαλδημοκρατών, με το ΝΕΟΣ να κλείνει την προεκλογική εκστρατεία του με συγκέντρωση αύριο το μεσημέρι.

Οι πρόωρες εκλογές κατέστησαν αναγκαίες μετά την διάλυση στα τέλη Μαίου, του κυβερνητικού συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος και του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων που βρισκόταν στην εξουσία από τον Δεκέμβριο 2017.

Αιτία της διάλυσης της κυβέρνησης και της προκήρυξης πρόωρων εκλογών υπήρξε η αποκαλούμενη “Υπόθεση Ίμπιζα”, το πρωτοφανές σκάνδαλο διαφθοράς και πολιτικής συναλλαγής, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται άμεσα ο πρώην αρχηγός των Ελευθέρων και πρώην αντικαγκελάριος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, εναντίον του οποίου διενεργείται ήδη έρευνα για απιστία, από τη Γενική Εισαγγελία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter