Κάλεσμα Τσίπρα για μέτωπο κατά της ακροδεξιάς και των νεοφιλελεύθερων επιλογών

Κάλεσμα Τσίπρα για μέτωπο κατά της ακροδεξιάς και των νεοφιλελεύθερων επιλογών

Κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για τη δημιουργία ενός μετώπου ενόψει των ευρωεκλογών τον προσεχή Μάιο απεύθυνε, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός εξερχόμενος από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος, δήλωσε ότι η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να εισηγηθεί την απεύθυνση ενός πλατιού καλέσματος σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις προκειμένου να αποτραπεί η επέλαση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και να αντιμετωπιστούν οι κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες επιλογές. 

Σε ερώτηση μάλιστα αν το κάλεσμα αυτό έχει αποδέκτες και τους Φώφη Γεννηματά και Σταύρο Θεοδωράκη, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως είναι μια «ειλικρινής πρόταση που απευθύνεται σε όλους».

Όσο για την ημερομηνία των εκλογών ο πρωθυπουργός σημείωσε με νόημα ότι τον Μάιο θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές ταυτόχρονα.

Παράλληλα, στο περιθώριο της συνεδρίασης πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν ότι «Δεν υπάρχει θέμα λίστας», στις ευρωεκλογές οι οποίες θα γίνουν κανονικά με «σταυρό».

Τέλος και σύμφωνα με πληροφορίες του Documentonews.gr στο χθεσινό μίνι υπουργικό συζητήθηκαν τα νομοσχέδια του κυβερνώντος κόμματος που αναμένονται, ίσως και εντός της εβδομάδας, στη Βουλή ενώ εκφράστηκε ένας προβληματισμός για το γεγονός ότι όλες οι προγραμματισμένες δράσεις – νομοσχέδια θα έχουν περάσει από τη Βουλή μέχρι και τον προσεχή Μάρτιο και το κυβερνών κόμμα θα πρέπει να αναζητήσει νέα ατζέντα για τη συνέχεια. Επίσης, έγινε μια πρώτη κουβέντα για τις ευρωεκλογές χωρίς να αποκλείεται να έχουμε ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων υποψηφίων ακόμη και σήμερα από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter