Καλφαγιάννης στη Βουλή: Έχετε γεμίσει την ΕΡΤ με «άριστους» μισθοφόρους – Ανίκανος ο Ζούλας

Καλφαγιάννης στη Βουλή: Έχετε γεμίσει την ΕΡΤ με «άριστους» μισθοφόρους – Ανίκανος ο Ζούλας

Μετωπική επίθεση στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Θεόδωρο Λιβάνιο, αλλά και τον πρόεδρο της ΕΡΤ και πρώην υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνο Ζούλα, εξαπέλυσε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

Αφού έψεξε τον κ. Λιβάνιο για τη δρομολόγηση απολύσεων στα ιδιωτικά κανάλια μέσω της μείωσης του ελάχιστου αριθμού εργαζομένων, ο κ. Καλφαγιάννης στηλίτευσε και την απελευθέρωση των μισθών στα golden boys της ΕΡΤ και του ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Φτιάχνετε νέους Γκάουλαϊτερ και νέες ιερές αγελάδες στην ΕΡΤ, όπως έλεγε ο Κεδίκογλου» είπε κατά την ακρόαση φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για νομοσχέδιο Πέτσα – Λιβάνιου, θυμίζοντας με νόημα ότι «ο Χρήστος Παναγόπουλος που δικάζεται για κακουργήματα έλεγε τα ίδια περί ανταγωνιστικών μισθών για να δίνει μπόνους».

Σε ανάλογο ύφος, πρόσθεσε: «Έχετε γεμίσει την ΕΡΤ με ¨άριστους¨ μισθοφόρους. Αλλά βαρέα και ανθυγιεινά δεν δίνετε στους εναερίτες». Τόνισε δε ότι η κυβέρνηση σκόπιμα αφαίρεσε την προϋπηρεσία από τις αυξήσεις στους εργαζόμενους γιατί με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να δουν αυξημένες απολαβές επιπλέον 50 με 100 άτομα.

«Ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου» προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, χαρακτηρίζοντας ανίκανο τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κ. Ζούλα, να συγκαλέσει ακόμα και Δ.Σ. Επιπλέον, επανέλαβε το αίτημα για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στην περίπτωση που ο κ. Λιβάνιος δεν αποσύρει την απελευθέρωση των μισθών και τον περιορισμό που θεσπίζεται στο νομοσχέδιο για αποσπάσεις και κινητικότητα εργαζομένων.

Διαβάστε επίσης: Σε ΥΕΝΕΔ μετατρέπει η κυβέρνηση την ΕΡΤ – Λογοκρισία για να προφυλάξει τον Μητσοτάκη

Μυστικά & Documento

23/01/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter