Καλιφόρνια: 12 νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες – Χιλιάδες σπίτια δίχως ρεύμα (Photos)

Καλιφόρνια: 12 νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες – Χιλιάδες σπίτια δίχως ρεύμα (Photos)

Δώδεκα είναι ως τώρα οι νεκροί στην Καλιφόρνια από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές και ενώ η αμερικανική πολιτεία συνεχίζει να δοκιμάζεται από την επέλαση της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ, καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και καταστροφικοί άνεμοι οδήγησαν σε 12 θανάτους μέσα σε 10 ημέρες, ενώ περισσότεροι από 120.000 πολίτες εξακολουθούν να βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από το πρωί της Δευτέρας .

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανέφερε ότι η ισχυρότερη και πιο εκτεταμένη βροχόπτωση πιθανότατα θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες της Τρίτης, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας εξέδωσε προειδοποίηση για πλημμύρες σε περιοχές γύρω από το Λος Άντζελες, συμπεριλαμβανομένης της Όραντζ Κάουντι και των βουνών Σαν Μπερναρντίνο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενέκρινε την κήρυξη έκτακτης ανάγκης που εξουσιοδοτεί την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (FEMA) να συντονίσει τις προσπάθειες ανακούφισης από τις καταστροφές και να κινητοποιήσει πόρους έκτακτης ανάγκης στην Καλιφόρνια.

Οι καταιγίδες που κατέκλυσαν την πολιτεία έχουν καταστρέψει σπίτια κι επιχειρήσεις, ενώ μεταξύ των θυμάτων βρέθηκε κι ένα νήπιο που πέθανε όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο τροχόσπιτο που διέμενε στη βόρεια Καλιφόρνια. Αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλο μέρος της περιοχής που επλήγη από έντονες βροχοπτώσεις, τους προηγούμενους μήνες είχε υποστεί ακραίες συνθήκες ξηρασίας.

Διαβάστε επίσης:

Καλιφόρνια: Χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα λόγω πλημμυρών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter