Καλιφόρνια: Αυτός είναι ο 16χρονος που άνοιξε πυρ στο σχολείο του

Καλιφόρνια: Αυτός είναι ο 16χρονος που άνοιξε πυρ στο σχολείο του

Ο 16χρονος Nathaniel είναι ο δράστης που άνοιξε πυρ σε σχολείο της βόρειας Καλιφόρνια την Πέμπτη, σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας άλλα τρία, πριν στρέψει το όπλο του στον ίδιο με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο ανήλικος, ανήμερα των γενεθλίων του, ντυμένος στα μαύρα πήρε το 45αρι ημιαυτόματο όπλο του πατέρα του και πήγε στο γυμνάσιο όπου φοιτά. Λίγο πριν ξεκινήσει το μάθημα άρχισε να πυροβολεί σκοτώνοντας μια 16χρονη και έναν 14χρονο. Οι άλλοι τρεις τραυματίες είναι δύο κορίτσια ηλικίας 14 και 15 ετών και ένα αγόρι επίσης 14 ετών.

Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, ανακρίνονται από τις αρχές η μητέρα και η κοπέλα του δράστη, ενώ παράλληλα ερευνάται ένας λογαριασμός στο Instagram, που έγραφε «o Saugus θα διασκεδάσει στο σχολείο αύριο». Ωστόσο, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης διέψευσε ότι πρόκειται για το προφίλ του 16χρονου.

Σύμφωνα με την Daily Mail, συγγενείς και φίλοι του φερόμενου ως δράστη αδυνατούν να πιστέψουν πως ο 16χρονος Nathaniel προέβη σε μια τέτοια πράξη αφού όπως λένε ήταν ένας φυσιολογικός έφηβος.

Ο πατέρας του, ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή τον Δεκέμβριο του 2017, σε ηλικία μόλις 55 ετών, ήταν κυνηγός και είχε συλλογή όπλων. Δύο χρόνια νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2015, είχε συλληφθεί, κατηγορούμενος για την κακοποίηση της συζύγου του και μητέρας του Nathaniel.

«Πίστευα ότι είναι ένα φυσιολογικό παιδί», σημείωσε ο 16χρονος Brizio DelRosario, ο οποίος αγωνιζόταν με τον Berhow σε ομάδα στίβου. «Τρέχαμε μαζί ορισμένες φορές. Την τελευταία φορά που τον είδα ήταν σε έναν αγώνα πριν από 2 εβδομάδες, ήταν εντελώς φυσιολογικός. Ήμουν δίπλα του στη γραμμή εκκίνησης και μου ευχήθηκε καλή επιτυχία». «Δεν ήταν ούτε ήσυχος, ούτε παράξενος», πρόσθεσε.

Ένας άλλος συναθλητής του, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, έκανε λόγο για ένα «γλυκύτατο παιδί». Όπως είπε, ήρθαν πολύ κοντά μετά τον θάνατο του πατέρα του Nathan το 2017.

«Τον είδα χθες, πήγαμε για τρέξιμο στον λόφο με ακόμη τέσσερα άτομα. Ήταν φυσιολογικός, έκανε πλάκα, όπως συνήθως».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter