Καλιφόρνια: Δύο νοσοκομεία γέμισαν από ασθενείς με κορονοϊό από το Μεξικό

Καλιφόρνια: Δύο νοσοκομεία γέμισαν από ασθενείς με κορονοϊό από το Μεξικό

Τα δύο μοναδικά νοσοκομεία στην κομητεία Ιμπίριαλ της νότιας Καλιφόρνια αναγκάστηκαν χθες Τρίτη να ανακοινώσουν ότι δεν δέχονται άλλους ασθενείς με κορονοϊό, αφού σε αυτά έχουν συρρεύσει δεκάδες άνθρωποι που μολύνθηκαν από την ασθένεια στο Μεξικό.

Πρόκειται για Αμερικανούς πολίτες που ζουν στην Μεξικάλι, πρωτεύουσα της πολιτείας Μπάχα Καλιφόρνια του Μεξικού, τους οποίους έδιωξαν τα νοσοκομεία της περιοχής που έχουν γεμίσει από ασθενείς με κορονοϊό, εξήγησε ο δρ Αντόλεφε Έντουαρντ, εκτελεστικός διευθυντής του ιατρικού κέντρου El Centro.

Ο Έντουαρντ δήλωσε ότι το νοσοκομείο του, που διαθέτει 161 κλίνες, στην κεντρική πόλη της κομητείας Ιμπίριαλ περίπου 160 χιλιόμετρα ανατολικά του Σαν Ντιέγκο, δέχθηκε 65 ασθενείς με covid-19 μόνο τη Δευτέρα το βράδυ, ενώ το Pilgrim’s Memorial Hospital στην κοντινή πόλη Μπρόλεϊ δέχθηκε 28.

“Οι αριθμοί εκτοξεύθηκαν χθες τη νύκτα”, επεσήμανε ο Έντουαρντ στη σελίδα του νοσοκομείου στο Facebook.

Τα τμήματα επειγόντων περιστατικών και των δύο νοσοκομείων ανακοίνωσαν ότι δεν μπορούν να δεχθούν άλλους ασθενείς με covid-19 και θα παραμείνουν ανοικτά μόνο για τους υπόλοιπους ασθενείς.

Εκπρόσωπος του Pilgrim’s Memorial Hospital επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του Έντουαρντ.

Τα δύο νοσοκομεία εξυπηρετούν την κομητεία Ιμπίριαλ, με περίπου 175.000 κατοίκους.

Περίπου το 80% των κατοίκων της ευρύτερης κοιλάδας Ιμπίριαλ, που εκτείνεται και στις δύο πλευρές των συνόρων, είναι ισπανόφωνοι και πολλοί θεωρούνται πολίτες και των δύο χωρών. Περίπου 265.000 Αμερικανοί πολίτες και Μεξικανοί κάτοχοι “πράσινης κάρτας” στις ΗΠΑ ζουν στην Μπαχα Καλιφόρνια, εκ των οποίων πολλοί συνταξιούχοι.

Στην κομητεία Ιμπίριαλ, έχουν καταγραφεί λιγότερα από 800 κρούσματα της covid-19 και μόλις 15 θανάτους. Αντίθετα στη Μπάχα Καλιφόρνια έχουν αναφερθεί 3.458 κρούσματα και 134 θάνατοι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter