Καλιφόρνια: Η αστυνομία θεωρεί ότι και δεύτερο πρόσωπο εμπλέκεται στην επίθεση – Ένας εξάχρονος ανάμεσα στα θύματα (Video & Photos)

Καλιφόρνια: Η αστυνομία θεωρεί ότι και δεύτερο πρόσωπο εμπλέκεται στην επίθεση – Ένας εξάχρονος ανάμεσα στα θύματα (Video & Photos)

Η αστυνομία εκτιμά ότι και ένας δεύτερος δράστης εμπλέκεται στην επίθεση με τουλάχιστον τρεις νεκρούς που σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ σε πάρκο της πόλης Γκίλροϊ, στην Καλιφόρνια, όπου πραγματοποιούνταν μια έκθεση τροφίμων και ποτών, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Σκοτ Σμίθι. 

Νωρίτερα ο ίδιος δήλωσε ότι οι νεκροί είναι τέσσερις και σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο δράστης.

«Ένα δεύτερο πρόσωπο ενεπλάκη με κάποιο τρόπο, αλλά δεν γνωρίζουμε ακριβώς με ποιόν», είπε ο Σμίθι, σημειώνοντας ότι η αστυνομία το αναζητεί.

«Δεν έχουμε ιδέα ποιο ήταν το κίνητρο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αστυνομικοί και τραυματιοφορείς έσπευσαν μαζικά χθες το βράδυ στο πάρκο αυτό όπου τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί και 15 τραυματίστηκαν από πυρά, με βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης να εικονίζουν τρομοκρατημένους ανθρώπους καθώς τρέχουν να καλυφθούν με εκπυρσοκροτήσεις να ακούγονται στο φόντο. Ανάμεσα στα θύματα είναι και ένα εξάχρονο αγόρι.

Σύμφωνα με μέλη της οικογένειας του παιδιού, ο Στίβεν Ρομέρο έπεσε νεκρός από τα πυρά του ένοπλου.

«Είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Ήταν μόλις έξι ετών», δήλωσε ο Αλμπέρτο Ρομέτο, πατέρας του αγοριού.

Όπως μετέδωσε το NBC, μεταξύ των τραυματιών είναι και η μητέρα και η γιαγιά του Στίβεν, χωρίς, ωστόσο, να κινδυνεύει η ζωή τους.

_x000D_
_x000D_

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα υπόλοιπα θύματα. Σημειώνεται πως νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών έπεσε και ο δράστης. Άγνωστο παραμένει, ωστόσο, εάν συμμετείχε κι άλλο άτομο στην επίθεση, όπως και τα κίνητρα αυτής.

Κατά τον επικεφαλής της αστυνομίας ο δράστης, που έκοψε έναν φράχτη για να εισβάλει στο πάρκο όπου γινόταν η ετήσια εκδήλωση, ενδέχεται να είχε έναν συνεργό.

Τα κίνητρα του ενόπλου δεν είναι ακόμη σαφή.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν σοκαρισμένους ανθρώπους που πήγαν σε αυτή τη γαστρονομική γιορτή να σκορπίζουν καθώς ακούγονται εκπυρσοκροτήσεις. «Μα τι γίνεται;» διερωτάται μια γυναίκα σε ένα από τα βίντεο. «Ποιος αρχίζει να πυροβολεί σε ένα φεστιβάλ για το σκόρδο;» απορεί..

_x000D_
_x000D_

«Πυροβολούσε αδιακρίτως»

Το NBC Bay Area μετέδωσε τη μαρτυρία μιας γυναίκας που είπε πως είδε έναν λευκό τριαντάρη να ανοίγει πυρ με τουφέκι αδιακρίτως, «προς όλες τις κατευθύνσεις».

Άλλη μια αυτόπτης μάρτυρας, μια 13χρονη, είπε στην εφημερίδα San Jose Mercury News πως αρχικά, νόμισε ότι ακούγονταν πυροτεχνήματα. Αλλά συνειδητοποίησε απότομα τι συνέβαινε, όταν είδε έναν άνδρα τραυματισμένο στο πόδι.

«Καθώς ετοιμαζόμασταν να φύγουμε είδαμε έναν τύπο που είχε περάσει μια μπαντάνα γύρω από το πόδι του, διότι τον είχαν πυροβολήσει», αφηγήθηκε η έφηβη. «Υπήρχε ένα μικρό παιδί τραυματισμένο, πεσμένο κάτω», συνέχισε, ενώ πολλοί παριστάμενοι είχαν καταληφθεί από πανικό στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, με κάποιους να «κόβουν τους φράχτες» για να φύγουν.


Άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως είδε πολλούς ανθρώπους πεσμένους κάτω, αλλά δεν ήταν σίγουρος πόσοι ήταν τραυματίες και πόσοι απλώς προσπαθούσαν να προστατευτούν.

Το Gilroy Garlic Festival οργανώνεται κάθε χρόνο στο πάρκο Κρίστμας Χιλ, όπου απαγορεύεται αυστηρά η οπλοφορία, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εκδήλωσης. Η πόλη Γκίλροϊ βρίσκεται περίπου 48 χιλιόμετρα νότια του Σαν Χοσέ.

Στην εκδήλωση, που διεξήχθη για πρώτη φορά το 1979, εκτίθενται τρόφιμα και ποτά, γίνονται συναυλίες και διαγωνισμοί μαγειρικής. Οργανώνεται από εθελοντές, για τους οποίους το φεστιβάλ αυτό είναι μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη καλοκαιρινή έκθεση τροφίμων στον κόσμο.




Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter