Καλιφόρνια: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης και προληπτικά μπλακ άουτ λόγω των πυρκαγιών

Καλιφόρνια: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης και προληπτικά μπλακ άουτ λόγω των πυρκαγιών

Η πορεία προς τα νότια της φωτιάς Kincade, που ξέσπασε στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας, προς πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές πάνω από τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο οδήγησε σήμερα τις αρχές να αυξήσουν σε 180.000 τον αριθμό των κατοίκων που κάλεσαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην περιοχή.

Η αύξηση του αριθμού των κατοίκων, από 130.000 νωρίτερα σήμερα, προς τους οποίους οι αρχές απηύθυναν εντολές εκκένωσης, αποφασίστηκε την ώρα που οι ισχυροί άνεμοι σπρώχνουν την φωτιά Κινκέιντ νοτιότερα των λόφων και των αμπελώνων της κομητείας Σόνομα απειλώντας κοινότητες στα νότια, έως το βόρειο τμήμα της Σάντα Ρόζα.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης στη μνήμη του σερίφη της κομητείας Σόνομα» αναφέρει το γραφείο του σερίφη σε μήνυμα στο Twitter.

Η πυρκαγιά, μαζί με άλλη μία που μαίνεται στη νότια Καλιφόρνια, ανάγκασε τον κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ να κηρύξει ολόκληρη την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προτρέποντας τους κατοίκους να υπακούσουν στις οδηγίες των αρχών και να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

«Χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα μέσα» δήλωσε ο κυβερνήτης.

Η φωτιά Kincade και η φωτιά Tick στα προάστια του Λος Άντζελες είναι οι μεγαλύτερες από τις πυρκαγιές που πλήττουν την Καλιφόρνια.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για θυελλώδεις ανέμους οδήγησαν την εταιρεία διανομής ηλεκτρικής ενέργειας Pacific Gas & Electric Corp χθες να διακόψει την ηλεκτροδότηση σε 940.000 πελάτες σε 38 από τις κομητείες της πολιτείας για να προλάβει το ενδεχόμενο πρόκλησης μιας νέας πυρκαγιάς. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα προληπτικά μπλακάουτ ενδέχεται να διαρκέσουν δύο ημέρες.

Έως νωρίς σήμερα, περισσότεροι από 3000 πυροσβέστες έδιναν μάχη με τη φωτιά Κινκέιντ, που έχει ήδη κάψει 121.410 στρέμματα βλάστησης, 79 κτίρια και απειλεί άλλα 31.175, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία Cal Fire. Μόλις το 10% της πυρκαγιάς έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter