Καληνύχτα Ελλάδα

Καληνύχτα Ελλάδα

Καληνύχτα Ελλάδα, τη χώρα που το 54,32% του εκλογικού σώματος ψήφισε από δεξιά μέχρι ακροδεξιά κι από ακροδεξιά μέχρι ναζί, όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης που στήριξε τους Σπαρτιάτες κι αυτοί με τη σειρά τους τον ευχαρίστησαν. Αν δέχεσαι στήριξη από ναζί, είσαι και εσύ ναζί.

*** Καληνύχτα Ελλάδα, τη χώρα που 2.838.466 άνθρωποι αποφάσισαν να στηρίξουν Κυριάκο, Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση, Νίκη, Μπογδάνο, Λατινοπούλου, Ελλήνων Συνέλευσις και Εθνικό Μέτωπο γιατί δεν τους έφτανε 4 χρόνια Δεξιά, ήθελαν κι άλλο. Πιο δεξιά. Γιατί αυτό θα συμβεί στη δεύτερη 4ετία Μητσοτάκη και λογικό είναι.

*** Καληνύχτα Ελλάδα, τη χώρα που έφερε ξανά την ακροδεξιά στο ελληνικό κοινοβούλιο, ψήφισε ούγκανους, αμόρφωτους, ψεκασμένους και χριστιανοταλιμπάν για ένα καλύτερο μέλλον. Γιατί η ακροδεξιά δεν έφυγε ποτέ από τη χώρα. Σαν φίδι, απλά, αλλάζει το δέρμα της και έρχεται και ξανάρχεται στο προσκήνιο.

*** Καληνύχτα Ελλάδα, τη χώρα που έστειλε ξανά στα τάρταρα την Αριστερά, που τιμώρησε τους εκπροσώπους της και τα κόμματά της για να αναδείξει ό,τι χειρότερο μπορεί να εκφραστεί από ένα δημοκρατικό πολιτικό σύστημα.

*** Καληνύχτα Ελλάδα, τη χώρα που κάνει κουμάντο η ολιγαρχία, οι μιντιάρχες και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, τη χώρα που στις εκλογές του 2023 κρίθηκαν τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ του 2015 και του 2019.

*** Όλοι πέσαμε από τα σύννεφα με την άνοδο των Σπαρτιατών Και πιο πολύ ο Άδωνις.

** Η μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο μεγάλη τελικά απ’ ό,τι πίστευα. Όχι για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για τη χώρα και τη Δημοκρατία. Αλλά εντάξει, θα κάνει ισχυρή αντιπολίτευση η Ζωή Κωνσταντοπούλου που κάνει για 100 βουλευτές. Η Ζωή που έβαλε μέχρι και το σύντροφό της στη Βουλή, παίρνοντας τη θέση από κάποιον άλλον.

*** Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε έχοντας δίπλα του την οικογένειά του, ως είθισται, τις αδερφές του, τα παιδιά τους, τους φίλους του από το μπάσκετ, τους φίλους του από τον στρατό και τον κυρ Βασίλη τον φούρναρη, που το έχει υποχρέωση γιατί του κρατά κάθε μεσημέρι ψωμί. Οι αστυνομικοί τους χαιρέτησαν όλους, όπως αρμόζει στην περίσταση. Αμέ…

*** Ο περήφανος γόνος κάθισε και επίσημα ξανά χθες στην καρέκλα του Μεγάρου Μαξίμου και το απόγευμα ανακοίνωσε τη σύνθεση της νέας του κυβέρνησης. Της μεγαλύτερης, αν δεν απατώμαι, από τη Μεταπολίτευση. Συνολικά από 64, συμπεριλαμβανομένου και του Μητσοτάκη, υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς αποτελείται το νέο υπουργικό συμβούλιο. Πόσες είναι οι γυναίκες; Μόλις 15 και εξ αυτών μόλις τέσσερις θα ορκιστούν υπουργοί. Η αμετακίνητη Λίνα Μενδώνη, η Νίκη Κεραμέως που θα την θυμούνται για πάντα οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Σοφία Ζαχαράκη. Οι υπόλοιπες θα αρκεστούν σε δεύτερους και τρίτους ρόλους.

*** Πώς το είχε πει στη Ζεϊνάμπ Μπαντάουι; «Δυστυχώς δεν υπάρχουν τόσες γυναίκες που θα ενδιαφέρονταν να ασχοληθούν με την πολιτική». Στην κουζίνα, αδερφές μου, στην κουζίνα…

*** Ο Βασίλης Σπανάκης, που δεν έλεγε το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας, ανέλαβε υφυπουργός Εργασίας. Καλός…

*** Κυβερνητικό εκπρόσωπο έκανε τον Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος το 2012 έγραψε «Τσίπρα αν ζούσαμε στον εμφύλιο από μένα θα πήγαινες».

*** Ο Κυριάκος επιβράβευσε επίσης τους Δημήτρη Καιρίδη και Σοφία Βούλτεψη για τα όσα έχουν πει κατά καιρούς για τους μετανάστες και τους έδωσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Καρέκλα υφυπουργική στον Κωνσταντίνο Κυρανάκη που ζητούσε υπουργείο, ο Φλωρίδης που λιβάνιζε και το χώμα που πατούσε ο Μητσοτάκης,

*** Γενικώς καλά θα περάσουμε…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter