Καλλιάνος κατά Άδωνη: Τον έπαιρνα τηλέφωνο για τον πατέρα μου – Απορώ πως δεν βγαίνει να πει ότι έχω δίκιο (Video)

Καλλιάνος κατά Άδωνη: Τον έπαιρνα τηλέφωνο για τον πατέρα μου – Απορώ πως δεν βγαίνει να πει ότι έχω δίκιο (Video)

Νέα διάσταση στην υπόθεση του θανάτου του πατέρα του, Δημήτρη Καλλιάνου, δίνει με δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Χαρακτηριστικά, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, έκανε τα πάντα για να βοηθήσει τον πατέρα του, πήρε τηλέφωνο τον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη για την υπόθεση του πατέρα του, και «εκλιπαρούσε» τον υπουργό να κάνει κάτι γιατί «πεθαίνει ο πατέρας μου». 

Μάλιστα, ο Γιάννης Καλλιάνος, έβαλλε κατά του υπουργού λέγοντας ότι «απορώ πως δεν βγαίνει ο Άδωνης να πει ότι έχω δίκιο».

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε: «Απορώ πως ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο φίλος μου ο Άδωνης, αλλά τώρα αφήνουμε τα πολιτικά στην άκρη, αφήνουμε τη Νέα Δημοκρατία στην άκρη και πάμε στην ανθρωπιά. Πώς δεν έχει βγει να πει ότι “ο Γιάννης ο Καλλιάνος με εκλιπαρούσε στο τηλέφωνο που τον έπαιρνα και μου έλεγε σε παρακαλώ πάρα πολύ, πεθαίνει ο πατέρας μου, κάντε κάτι. Όχι επειδή είμαι βουλευτής, επειδή πέθαινε ο πατέρας μου και επειδή έπρεπε κάποια στιγμή να ενημερώσω κάποιον, τον υπουργό Υγείας που ήταν φίλος μου».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι ο Άδωνης Γεωργιάδης του είπε ότι θα μιλήσει με το νοσοκομείο. «Προς τιμήν του το έκανε. Και με παίρνει πίσω ο Άδωνης Γεωργιάδης, τον οποίον προκαλώ να βγει στον αέρα να σας το πει, και μου λεει “Γιάννη έχει γίνει ιατρικό συμβούλιο και ο πατέρας σου πάει εξαιρετικά. Δεν μπορώ να πείσω έναν γιατρό, δεν είναι αυτή η ιδιότητα μου να λέω στον γιατρό ποιον να βάλω στις εντατικές” και δίκιο έχει ο άνθρωπος».

«Άδωνη Γεωργιάδη, τιμάς την παράταξη, τιμάς τα παντελόνια σου και σε αγαπώ, βγες σε παρακαλώ και πες αυτό που λέω τώρα, γιατί λέω την αλήθεια. Σε έπαιρνα τηλέφωνο και προς τιμήν σου ενδιαφέρθηκες, όχι επειδή είμαι βουλευτής, επειδή σε έπαιρνα και έκλαιγα, γιατί δεν με άκουγε κανένας άλλος».

«Διασωλήνωση χωρίς ενδείξεις θα ήταν λάθος»

«Διασωλήνωση χωρίς ενδείξεις θα ήταν λάθος» απαντά μέσω των δικηγόρων στον βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνο για τις χθεσινές του δηλώσεις, ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής στο νοσοκομείο «Αττικόν» που συμμετείχε στην ιατρική ομάδα που διαχειρίστηκε την υπόθεση του πατέρα του βουλευτή ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Πέμπτης.

Στην δήλωση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου. Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη».

Παράλληλα συμπληρώνεται, επίσης, ότι «η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού,θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση».

Αναλυτικά η δήλωση

«Ο εντολέας μας Ι.Κ.,Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, εκφράζει την ειλικρινή του λύπη για τον θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου. Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως.

Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου. Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη.

Η εισαγωγή ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς. Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού,θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση. Κατά τη διάρκεια της 23ης Απριλίου, ο ασθενής παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. στις 18.30, αφού προηγήθηκε η διασωλήνωσή του. Δυστυχώς η λίαν επιβαρυμένη υγεία του δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter