Καλλιτέχνες: Κατατέθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή για το ΠΔ – Νέα 24ωρη απεργία και πορείες (Photos)

Καλλιτέχνες: Κατατέθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή για το ΠΔ – Νέα 24ωρη απεργία και πορείες (Photos)

Κατατέθηκε το πρωί της Παρασκευής η προσφυγή των καλλιτεχνών στο ΣτΕ για την ακύρωση του επίμαχου Προεδρικού Διατάγματος η οποία υποβαθμίζει τα πτυχία τους σε επίπεδα απολυτηρίων Λυκείου.

Σωματεία καλλιτεχνών προχώρησαν σε κινητοποίηση έξω από το ΣτΕ, στο πλαίσιο της νέας 24ωρης απεργίας η οποία είχε εξαγγελθεί. Παράλληλα, πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις και έχει οριστεί νέα πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξαγγείλει την εξεύρεση λύσης μέχρι την Παρασκευή, με τους καλλιτέχνες να κρατούν σαφείς αποστάσεις από τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού. Όπως σημειώνει το ΣΕΗ, αναμένουν να δουν διατυπωμένη τη σχετική ρύθμιση.

«Είμαστε στο σημείο το οποίο ίσχυε πριν γίνει όλη αυτή η μεγάλη κινητοποίηση από πλευράς καλλιτεχνών. Η τροπολογία όχι μόνο δεν μας γυρίζει στο σημείο που ήμασταν πριν την υπογραφή του ΠΔ, αλλά είναι ιδιαιτέρως προβληματική», σημείωνε το Σωματείο.

Συγκέντρωση καλλιτεχνών έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, την ώρα της κατάθεσης της αίτησης ακύρωσης του ΠΔ 85/2022 στο ΣτΕ, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter