Καλλιθέα: Χυδαία επίθεση από ιερέα σε τρανς γυναίκα που είχε πάει σε συσσίτιο

Καλλιθέα: Χυδαία επίθεση από ιερέα σε τρανς γυναίκα που είχε πάει σε συσσίτιο
Φωτογραφία αρχείου

Χυδαία ρατσιστική και τρανσοφοβική επίθεση ιερέα εις βάρος τρανς γυναίκας που είχε πάει στο συσσίτιο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας, φέρνει στο φως η δικηγόρος του Red Umbrella Athens, Αγγελική Σουγλέ, μιλώντας στο Thepressproject.gr.

Όπως είπε η κ. Σουγλέ, που έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του θύματος, όταν ο ιερέας της εκκλησίας ενημερώθηκε για το βιολογικό φύλο της Ι.Κ. προσπάθησε να τη διώξει και της επιτέθηκε με χυδαίους ρατσιστικούς τρανσφοβικούς χαρακτηρισμούς αποκαλώντας τη «άντρα με β…». «Υπάρχει βίντεο στο οποίο ο συγκεκριμένος παπάς της επιτίθεται. Της έλεγε να βγάλει τα β…α και να ξανάρθει, την αποκαλούσε άνθρωπο του διαβόλου, της έλεγε να γίνει π…α για να βγάλει λεφτά, ενώ ισχυρίστηκε ότι όσα λέει είναι η «γραμμή» της Ιεράς Συνόδου, η οποία όπως αναφέρει ο ίδιος έχει απόφαση ότι η εκκλησία αποδέχεται τους γκέι και τους καλεί σε μετάνοια αλλά όχι τα τρανς άτομα», ανέφερε η δικηγόρος της Ι.Κ.

Η «Red Umbrella Αthens» την Κυριακή και εντός του αυτοφώρου κατέθεσε μήνυση στην ΓΑΔΑ, στο Τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος. «Θα κάνουμε και αγωγή με σκοπό τη διεκδίκηση αποζημίωσης για ηθική βλάβη λόγω προσβολής προσωπικότητας με ξεκάθαρο ρατσιστικό κίνητρο η οποία μάλιστα έλαβε χώρα ενώπιον τρίτων προσώπων, λόγω ηθικής βλάβης, καθώς οι κακοποιητικές προσβολές έλαβαν χώρα παρουσία τρίτων ατόμων», πρόσθεσε η δικηγόρος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter