«Καλοδεχούμενος ο Λαβρόφ» απαντά η Αθήνα στη Μόσχα

«Καλοδεχούμενος ο Λαβρόφ» απαντά η Αθήνα στη Μόσχα

Στον απόηχο της «διπλωματικής κρίσης» μεταξύ Αθηνών και Μόσχας και με αφορμή τις δηλώσεις του Ρώσου πρεσβευτή περί ακύρωσης της επίσκεψης του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, διπλωματικές πηγές διατήρησαν χαμηλούς τόνους.

Οι συγκεκριμένες πηγές, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμαναν ότι σε κάθε περίπτωση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα, σημειώνοντας παράλληλα πως το αίτημα της επίσκεψης του κ. Λαβρόφ στη χώρα μας είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά.

Όπως μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο Tass, σε δηλώσεις του ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόφ, η Μόσχα πρόκειται να απελάσει Έλληνες διπλωμάτες, ενώ αναβλήθηκε η επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα.

«Έχουμε ήδη πει πως θα υπάρχουν αντίποινα. Δεν ξέρω πότε, ποιους και τον ακριβή αριθμό, αλλά σίγουρα, σύμφωνα με την υπάρχουσα πρακτική, θα υπάρχουν αντίποινα» δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόφ, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Tass.

Επίσης, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται δηλώσεις του Ρώσου πρεσβευτή στην Αθήνα στο πρακτορείο Tass, αναβλήθηκε και η προγραμματισμένη για το Φθινόπωρο επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα.

Παρά τους υψηλούς τόνους ωστόσο που κράτησε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, αλλά και τη «σκληρή» απάντηση της Αθήνας, υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΞ, σημειώνουν με νόημα πως στη διπλωματία δεν υπάρχουν βεβαιότητες ούτε και δεδομένες σχέσεις.

«Όσο γρήγορα χαλάνε οι σχέσεις δύο κρατών τόσο γρήγορα μπορεί και βελτιωθούν», σημειώνουν και θυμίζουν τις σχέσεις Μόσχας – Άγκυρας όπου από τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα και την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους στον εναέριο χώρο Τουρκίας – Συρίας, φτάσαμε πολύ γρήγορα στη στενή συνεργασία των δύο κρατών.

Το πρώτο βήμα το έκανε σήμερα η Αθήνα χαρακτηρίζοντας «καλοδεχούμενο» τον Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα και αναμένεται η αντίδραση της Μόσχας.  

Διαβάστε επίσης:

Είχε δρομολογηθεί από χθες: Συνάντηση Τσίπρα – Κοτζιά στο Μαξίμου για τα εθνικά θέματα  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter