Καλογήρου «αδειάζει» Κοντονή

Καλογήρου «αδειάζει» Κοντονή

Με το καλημέρα σας ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου «αδειάζει» τον απερχόμενο Σταύρο Κοντονή.

Αποσύρει το σχέδιο νόμου για την «τριχοτόμηση» του πρωτοδικείου Αθηνών, διάταξη που είχε προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση των δικηγόρων της Αθήνας.

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση με την οποία τον ενημερώνει πως αποσύρει το νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή προς ψήφιση προκειμένου να μελετήσει τη συγκεκριμένη διάταξη.

Υπενθυμίζεται ότι η κόντρα δικηγόρων με τον κο Κοντονή για την επίμαχη διάταξη είχε προκαλέσει ακόμα και τη διενέργεια δημοψηφίσματος στο οποίο οι δικηγόροι με συντριπτικό ποσοστό αντιτάχθηκαν στη διάσπαση του μεγαλύτερου Πρωτοδικείου της χώρας στα τρία (Ευελπίδων, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής).

Το επίμαχο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την εν λόγω διάταξη για την τριχοτόμηση, αφορά την κύρωση οδηγίας για την μείωση της ποινής κατηγορουμένων των οποίων το τεκμήριο αθωότητας έχει προσβληθεί από δηλώσεις δημοσίων λειτουργών.

Συναντήσεις και επαφές για Καλογήρου

Σειρά εθιμοτυπικών συναντήσεων με την ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, τους διευθύνοντες των Εισαγγελιών και Δικαστηρίων Αθηνών (Πρωτοδικών και Εφετών) θα έχει ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιχάλης Καλογήρου, ενώ θα ακολουθήσουν επαφές με τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων και τους εκπροσώπους των Δικαστικών Ενώσεων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχάλης Καλογήρου συναντάται σήμερα με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου καθώς και με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσό, αύριο με τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου ,. Βασίλειο Πέππα, ενώ την προσεχή Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018, με την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου καθώς και με τον Προεδρεύοντα του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αθανάσιο Ράντο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter