Καλογήρου: Το δίκαιο είναι να αποφεύγεται η φιλονικία απέναντι στην επιείκεια και η απόκτηση δύναμης απέναντι στο γενικό καλό

Καλογήρου: Το δίκαιο είναι να αποφεύγεται η φιλονικία απέναντι στην επιείκεια και η απόκτηση δύναμης απέναντι στο γενικό καλό

Πρόκειται για το απόφθεγμα από την αρχαία ελληνική γραμματεία που χρησιμοποίησε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, κλείνοντας την ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής. 

Με αυτό το απόφθεγμα από την αρχαία ελληνική γραμματεία που συνάδει και με την πορεία του στο μετερίζι της μάχιμης ποινικής δικηγορίας, την οποία υπηρέτησε υπερασπιζόμενος με σθένος τα ανθρώπινα δικαιώματα, έκλεισε την λιτή αλλά ουσιαστική παρουσίαση του, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, κατά την παράδοση -παραλαβή του χαρτοφυλακίου του.

Ο μέχρι χθες γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού, που διαδέχτηκε τον Σταύρο Κοντονή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, δίνοντας το περίγραμμα των προθέσεων του μίλησε για:

– Δικαιοσύνη και πολιτική εξουσία που πρέπει να είναι στην ίδια πλευρά της μάχης απέναντι στους εχθρούς του δημοσίου συμφέροντος.

– Αποτελεσματική απόδοση Δικαιοσύνης για τους πολλούς.

Τόνισε πως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής, εντός του υφισταμένου πλαισίου, οφείλουμε να βελτιώσουμε τη δουλειά των δικαστών, των δικαστικών υπαλλήλων, των δικηγόρων, συμβολαιογράφων κλπ., αυτούς δηλαδή, όπως υπογράμμισε, που πασχίζουν καθημερινά στο χώρο των δικαστηρίων, ενώ επισήμανε πως στους επόμενους μήνες θα κληθούμε να υποστηρίξουμε το εξαιρετικά σημαντικό θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης. Να προχωρήσουμε στην ψηφιοποίηση δικαστηρίων κλπ.

ΜΕ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ως έναν πιστό εργάτη του Δικαίου, ο οποίος έχει δώσει πολλές μάχες ουσίας στα δικαστήρια, χαρακτηρίζουν όσοι τον γνωρίζουν καλά τον 43χρονο νομικό που ανέλαβε τα ηνία του ευαίσθητου Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Με σπουδές στην Ιταλία και με εξειδίκευση στο ποινικό δίκαιο, είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και μάχιμος δικηγόρος στην Ελλάδα και στην Ιταλία από το 2001.

Ως δικηγόρος έχει χειριστεί .με ιδιαίτερη μαχητικότητα υποθέσεις με μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον και έχει αγωνιστεί για την προάσπιση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων πολιτών από το μετερίζι του συνηγόρου υπεράσπισης .Σ΄’ αυτό το πλαίσιο έχε σταθεί και απέναντι στην εκτελεστική αλλά και στην δικαστική εξουσία όσες φορές το επέτασσε η προάσπιση του κράτους δικαίου.

Ενδεικτικά του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του νέου υπουργού είναι τα λόγια με τα οποία τον καλωσόρισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημ. Παπαγγελόπουλος.

“Καλωσορίζω τον Μιχάλη Καλογήρου – είπε ο κος Παπαγγελόπουλος- και του εύχομαι καλή επιτυχία. Εκτός από την αμέριστη συμπαράσταση όλων μας , έχει την πολύτιμη αρωγή της ευφυΐας του , της μετριοπάθειας και της βαθιάς γνώσης των ευαίσθητων θεμάτων της Δικαιοσύνης”.

ΠΛΟΥΣΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Μιχάλης Καλογήρου, τον Φεβρουάριο του 2014 εξελέγη σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο 2015 διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, συντάκτης του Νόμου για την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ΕΡΤ, συντάκτης του σχεδίου νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες ψηφιακού σήματος. Εκπρόσωπος του Υπουργού Επικρατείας στις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών για θέματα ΜΜΕ.

Τον Μάιο του 2015 ορίσθηκε μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Διετέλεσε επίσης Γενικός Γραμματέας της Yπηρεσιακής Κυβέρνησης (Αύγουστος –Σεπτέμβριος 2015) με απόφαση της τ. Πρωθυπουργού και Προέδρου του Αρείου Πάγου κας Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και σήμερα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter