Καλοκαίρι χωρίς προοπτική

Καλοκαίρι χωρίς προοπτική

Η ελληνική οικονομία οδεύει προς μια ανυπολόγιστη καταστροφή.

Καθημερινά τα μηνύματα που έρχονται από όλους τους κλάδους και από όλες τις περιοχές της χώρας είναι απελπισίας και ταυτόχρονα αγανάκτησης.

Η εστίαση άνοιξε πριν από δέκα περίπου ημέρες αλλά τον πελάτη τον ψάχνει με τον τουφέκι. Τα καφέ και τα μπαρ μπορεί να έχουν κόσμο αλλά οι εισπράξεις είναι μηδαμινές καθώς οι θαμώνες περιορίζονται σε έναν καφέ ή ένα ποτό ανεξάρτητα της ώρας που θα καθίσουν σε αυτά.

Τα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά καθώς μόνο το 20% από αυτά άνοιξε. Τα κεντρικά τουριστικά σημεία της Αθήνας είναι έρημα, όχι μόνο από τουρίστες αλλά και από τους αθηναίους. Τα νησιά που έχοντας εγκαταλείψει εδώ και χρόνια την πρωτογενή παραγωγή και ζουν από τον τουρισμό έχουν όψη καταχείμωνου.

Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου φυτοζωούν καθώς δεν υπάρχουν χρήματα να καταναλωθούν με την ανεργία να καλπάζει

Ολοι πλέον νιώθουν την κρύα πνοή της φτώχειας να τους κατακλύζει. Ακόμη και η ελεγχόμενη από το Μαξίμου ΕΡΤ βγάζει εκπρόσωπους των σχετικά με τον τουρισμό τομέων που διαμαρτύρονται βλέποντας το κατάμαυρο μέλλον που τους επιφυλάσσει με την πολιτική της η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Της οποίας κύριο μέλημα είναι η άρον άρον πώληση όλων των εταιρειών που έχουν παραμείνει στο κράτος σε ξένες εταιρείες και η στήριξη κάποιων ελάχιστων φίλων επιχειρηματιών. Από τη Βουλή περνάει παρά τις διαμαρτυρίες της δημοκρατικής αντιπολίτευσης νομοσχέδια που εξαφανίζουν τα εργασιακά δικαιώματα και στέλνουν τους εργαζόμενους βορά στις ορέξεις των επιχειρηματιών.

Οι αρμόδιοι περί τον τουρισμό κυβερνητικοί παράγοντες με το ένα λάθος μετά το άλλο κάνουν ακόμα και τους φίλα προσκείμενους σε αυτούς εργαζόμενους και επιχειρηματίες να διαμαρτύρονται έντονα.

Το κλίμα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δημιουργεί με την πολιτική της στη χώρα είναι αυτό της απογοήτευσης και της απελπισίας. Ειδικά όταν βλέπουν τις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να δίνουν δισεκατομμύρια από τους προϋπολογισμούς τους για να στηρίξουν τις θέσεις εργασίας. Μόλις χθες η γαλλική κυβέρνηση χορήγησε στη αυτοκινητοβιομηχανία Ρενώ δάνειο 5 δις. ευρώ με κρατική εγγύηση για κρατήσει τις θέσεις εργασίας. Σε αντίθεση με την ελληνική που στέλνει τους Έλληνες στην ανεργία και τη φτώχεια.

Το φθινόπωρο δυστυχώς φαίνεται ότι θα βρει την Ελλάδα κατεστραμμένη. Και αιτία για ακόμη μια φορά θα είναι μια κυβέρνηση της Δεξιάς. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter