Καλοκαιρινές σινε-διακοπές για πάντα, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Καλοκαιρινές σινε-διακοπές για πάντα, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ένας οδηγός εικόνων από δέκα ταινίες παλιές και σύγχρονες, κλασικές και λιγότερο γνωστές που συνδέθηκαν με το καλοκαίρι και έχουν αφήσει το σημάδι τους στο πέρασμα του χρόνου.

Η Ελενα Χουσνή, συγγραφέας του βιβλίου «Καταραμένες Πολιτείες», μιλάει στον Γιάννη Πούλλο για τα αστυνομικά μυθιστορήματα, το κοινωνικό στιγματισμό και τα ερειπωμένα κτίρια που κρύβουν ιδιαίτερες ανθρώπινες ιστορίες.

Η Μαρίνα Αγγελάκη συνάντησε στο εργαστήριό του στο Λυγουριό Αργολίδας τον Γιώργο Στεφάνου, τον άνθρωπο που εδώ και μισό αιώνα, δημιουργεί χειροποίητες πίπες. Οι καπνοσύριγγες που φτιάχνει ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο μέσα από τους τουρίστες – καπνιστές που περνάνε από την περιοχή με αφορμή την επίσκεψή τους στην Επίδαυρο.

Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία ενός ανέκδοτου διηγήματός του, που αφορά την απελευθέρωση του Παρισιού το 1944, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Έμυ Ντούρου σταχυολογεί δέκα χρήσιμες πληροφορίες για τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ.

Μπράιαν Φέρι, Chemical Brothers, Λουθ Καζάλ, Θανάσης Παπακωνσταντίνου… Ο Σεπτέμβρης που έρχεται επεκτείνει περαιτέρω τη συναυλιακή κάψα του καλοκαιριού με κάποια μουσικά ραντεβού που δεν πρέπει να χάσετε.

Ως γνωστόν τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα και με αφορμή την έξοδο στα σινεμά μιας κορεάτικης σπλατεριάς με τίτλο «Το εξπρές των ζωντανών νεκρών» ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης καταγράφει τις κορυφαίες κινηματογραφικές εμφανίσεις των νεκροζώντανων.

Οι Μάριος Αραβαντινός και Βαγγέλης Τριάντης ανακαλύπτουν τις μυστικές ομορφιές της Σίφνου και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τις μοιραστούν μαζί μας.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter