«Καλπάζει» ο κορονοϊός – Έντονη ανησυχία, ασφυκτική η πίεση στις ΜΕΘ

«Καλπάζει» ο κορονοϊός – Έντονη ανησυχία, ασφυκτική η πίεση στις ΜΕΘ

Εντονότατη ανησυχία πυροδοτούν οι λεγόμενοι «σκληροί δείκτες» της πανδημίας καθώς το επιδημιολογικό αποτύπωμα του κορονοϊού είναι ιδιαιτέρως «βαρύ» καθώς μόνο τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 105 θάνατοι εξαιτίας της Covid19 ενώ οι διασωληνώσεις άγγιξαν τις 608 με τις εκτιμήσεις για την, ήδη ασφυκτική κατάσταση στις ΜΕΘ, να είναι ιδιαίτερα δυσοίωνη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως την Τετάρτη το απόγευμα συνεδριάζει η νέα Επιτροπή υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Όλα αυτά τη στιγμή που οι ειδικοί μιλούν ανοιχτά για περισσότερα περιοριστικά μέτρα ενώ η κυβέρνηση ξορκίζει ένα γενικευμένο lockdown, ενόσω η «σκιά» της καραντίνας έχει επανέλθει πάνω από την Ευρώπη, με την Αυστρία να ανακοινώνει σκληρό lockdown και τη Γερμανία να μην αποκλείει ένα τέτοιο σενάριο.

Στην Ελλάδα, το καλό σενάριο προβλέπει κορύφωση του τέταρτου κύματος την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου αλλά το κακό είναι να υπάρξει κορύφωση του πανδημικού κύματος κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων με αποτέλεσμα να απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα. Κάτι που θα ήταν καταστροφικό για την κοινωνία και την οικονομία.

Ωστόσο, μπορεί τα κυβερνητικά χείλη να δαιτείνονται πως είμαστε πολύ μακριά από ένα σενάριο καραντίνας αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν αυστηρότεροι περιορισμοί το προσεχές διάστημα, με τους ανεμβολίαστους να παραμένουν στο «κάδρο».

Δείτε επίσης: Τραγική η εικόνα της πανδημίας: 105 νεκροί – 7.287 νέα κρούσματα κορονοϊού – 608 διασωληνωμένοι

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter