Καλπάζει ο κορονοϊός σε Αττική, Λάρισα, Ξάνθη – Σχεδόν διπλάσιο το ιικό φορτίο στα λύματα

Καλπάζει ο κορονοϊός σε Αττική, Λάρισα, Ξάνθη – Σχεδόν διπλάσιο το ιικό φορτίο στα λύματα

Αυξημένο παρουσιάζεται το μέσο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα την εβδομάδα 27 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου σε σχέση με την εβδομάδα 20 έως 26 Ιουνίου σε εννέα από τις έντεκα (9/11) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, σταθεροποίηση σε μία από τις έντεκα (1/11) περιοχές και οριακή μείωση σε μία από τις έντεκα (1/11) περιοχές του ΕΔΕΛ.

Συγκεκριμένα, καθαρά αυξητικές ήταν οι τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στο Ηράκλειο (+42%), στο Βόλο (+54%), στην Κέρκυρα (+62%), στη Θεσσαλονίκη (+68%), στα Ιωάννινα (+79%), στη Λάρισα (+91%), στην Αττική (+91%), στην Ξάνθη (+99%) και στην Αλεξανδρούπολη (+148%).

Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο στα Χανιά (-5%), ενώ οριακή μείωση παρατηρήθηκε στην Πάτρα (-26%).

Στην Αττική, τις τελευταίες εβδομάδες, το ιικό φορτίο παρουσίασε σημαντική αύξηση, η οποία κορυφώθηκε την τελευταία εβδομάδα κυρίως λόγω των παραλλαγών ΒΑ.4 και ΒΑ.5

Στην Θεσσαλονίκη τοιικό φορτίο αυξήθηκε συνολικά κατά 393% τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Με βάση τα δεδομένα των 10 τελευταίων ημερών, ο ρυθμός αύξησης του ιικού φορτίου των στελεχών ΒΑ.4 και ΒΑ.5 στα αστικά λύματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης μειώθηκε. Συγκεκριμένα το ιικό φορτίο τους διπλασιάζεται πλέον ανά 10 ημέρες.

lymata_1

Διαβάστε επίσης

Σοκ με την «έκρηξη» κρουσμάτων κορονοϊού: 30.588 το τελευταίο 24ωρο – 19 θάνατοι, 98 διασωληνωμένοι

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter