Κάλπες για έναν ΣΥΡΙΖΑ πλειοψηφίας

Κάλπες για έναν ΣΥΡΙΖΑ πλειοψηφίας

Οι πέντε διεκδικητές της προεδρίας του κόμματος στέλνουν εκλογικό μήνυμα

Οι εσωκομματικές κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κλείνουν μέσα τους το κομματικό του μέλλον. Παράγουν όμως και αποτελέσματα που επηρεάζουν τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Σε μια κρίσιμη περίοδο και με τραγικές τις επιπτώσεις από τις πλημμύρες, η ψήφος για την προεδρία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αποτυπώσει από ποιον ιδεολογικοπολιτικό δρόμο ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδεύσει προς τη διεκδίκηση εκ νέου της διακυβέρνησης της χώρας, επιχειρώντας να εκφράσει προγραμματικά τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία με νέο πρόσωπο στα ηγετικά ηνία και εκ παραλλήλου με διαμόρφωση της πολιτικής φυσιογνωμίας του ως φορέα του λεγόμενου προοδευτικού (σοσιαλδημοκρατικού/κεντροαριστερού) χώρου.

Οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου μεταξύ των πέντε διεκδικητών συνιστούν μια ανοιχτή διαδικασία στην οποία μπορούν να μετέχουν όσοι και όσες το επιθυμούν. Ακόμη και την ημέρα της ψηφοφορίας, σήμερα Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 8 π.μ. μέχρι και τις 8 μ.μ., μπορούν να εγγραφούν μέλη και να ψηφίσουν καταβάλλοντας 2 ευρώ ως εκλογική συνδρομή. Ολοι, παλαιά και νέα μέλη, θα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα από τα 570 σε όλη τη χώρα, ακόμη κι αν είναι εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας. Ωστόσο, εφόσον απαιτηθεί και δεύτερος εκλογικός γύρος για την ανάδειξη προέδρου μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων, την επόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι/ες ήταν παλαιά μέλη ή εγγράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ ως και σήμερα 17 Σεπτεμβρίου.

Οι πέντε υποψήφιοι για την προεδρία στέλνουν μέσω του Documento κάλεσμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία και αποτυπώνουν το μήνυμα που εκπέμπει η δική τους υποψηφιότητα.

Εφη Αχτσιόγλου
Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξανά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών θα πρέπει να ξεκινήσει με ένα συναγερμό: μια από τα κάτω κινητοποίηση των πολιτών που θα θέσουν φραγμό στην κατάρρευση που έχει οδηγήσει τη χώρα η Δεξιά. Μια κατά κυριολεξία κατάρρευση, με πυρκαγιές και πλημμύρες που έχουν σαρώσει τον τόπο, αλλά και ηθική κατάρρευση, με υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής, εκφασισμό της κοινωνίας, αυτόκλητους σερίφηδες και δολοφονίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρέπει να βρεθεί παντού. Το πρώτο βήμα για τη νέα πορεία είναι η συμμετοχή στις εκλογές. Σήμερα στέλνουμε στους πολίτες μήνυμα ανασύνταξης του προοδευτικού χώρου, δυναμικής ανάκαμψης της σύγχρονης Αριστεράς και προοπτικής. Αξίζουμε, μπορούμε και οφείλουμε να ζήσουμε καλύτερα. Προσωπικά αναλαμβάνω την ευθύνη να οδηγήσω τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη μαχητική και δημιουργική πορεία διαμόρφωσης της νέας προοδευτικής κοινωνικής πλειοψηφίας.

Στέφανος Κασσελάκης
Υπόθεση της Αριστεράς η κοινωνία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σήμερα ψηφίζουμε για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ψηφίζουμε για να ξαναγίνει η Αριστερά υπόθεση της κοινωνίας και η κοινωνία υπόθεση της Αριστεράς. Επιλέγουμε δημοκρατικά με ποιο βλέμμα θέλουμε να κοιτάμε προς το μέλλον. Βρίσκουμε λέξεις για το όνειρο που ποτέ δεν ξεχάσαμε. Θέλουμε να ζούμε ευτυχισμένοι σε μια δίκαιη κοινωνία. Ψηφίζουμε για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επειδή η Αριστερά απέδειξε ότι μπορεί στα δύσκολα όταν έχει σε θέσεις ευθύνης ανθρώπους ικανούς που το λέει η καρδιά τους. Είναι καιρός για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πράξη όσα λένε οι λέξεις. Είναι η ώρα του αγώνα. Και αυτός ο αγώνας δεν χάνεται.

Νίκος Παππάς
Παράταξη Nίκης και ενότητας με τον λαό

Σήμερα παίρνουμε απόφαση για το μέλλον. Σήμερα ψηφίζουμε για την Παράταξη της Νίκης. Και οικοδομούμε, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη, το κόμμα των μελών, την παράταξη που θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα, θα σταθεί ασπίδα στην κοινωνία, θα νικήσει τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Τίποτε λιγότερο δεν δικαιούμαστε να σηκώσουμε στις πλάτες μας. Η ιστορία μας και η προσδοκία των προοδευτικών πολιτών δεν συμβαδίζουν ούτε με ένα κόμμα «χυλό», όπου ο ηγέτης δεν θα λογοδοτεί πουθενά, ούτε με ένα κόμμα «στρείδι», το οποίο θα κρατά κλειστές τις πόρτες του.

Η ώρα έφτασε. Ψηφίζουμε για την ενότητα και με τον λαό, για τη σταθερότητα, την αποτελεσματικότητα, την αντεπίθεση. Ψηφίζουμε για την Παράταξη της Νίκης.

Στέφανος Τζουμάκας
Για κόμμα λαϊκό και κυβερνητικό

Καλώ τα μέλη μας αλλά και κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη να συμμετάσχει στη διαδικασία για την εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Για να αλλάξουμε πορεία. Γιατί έχουμε τη δυνατότητα για τη δημιουργία κόμματος πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας που να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Για να προτάσσουμε την πολιτική και την οικονομία. Για να απομονώσουμε την αθλιότητα της υποκατάστασης της πολιτικής από τη διαπλοκή και παρασιτικά συμφέροντα. Για να απομονώσουμε φαινόμενα παρακμής, πολιτικού εκφυλισμού και μειοψηφικών πρακτικών στο προοδευτικό κίνημα. Για να αποκαταστήσουμε ξανά την αξιοπιστία και την αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως κόμματος λαϊκού, ως κόμματος Εναλλακτικής Λύσης.

Για τη χώρα, για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Εχουμε τις δυνατότητες, μας αξίζει, το μπορούμε. Η πορεία μας στο χέρι μας.

Ευκλείδης Τσακαλώτος
Μόνο μαζί, μόνο συλλογικά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κάνει σήμερα το πρώτο μεγάλο βήμα για την ανασύνταξή του, έτσι ώστε να γίνει πάλι ο φορέας μιας εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης. Για να γίνει όμως αυτό απαιτείται η συστράτευση της κοινωνικής πλειοψηφίας, η οποία βιώνει όχι μόνο την απουσία της κυβέρνησης σε κάθε κοινωνικό μέτωπο, αλλά και την απουσία του κράτους. Η μία κρίση μετά την άλλη και η μέριμνα, η πρόβλεψη, η προστασία, απούσες. «Επιτελικό κράτος» για λίγους, άνευ αντικρίσματος εικονική και επικοινωνιακή φροντίδα για τους κατατρεγμένους.

Δυστοπία. Που για να αναστραφεί απαιτείται η κοινωνική και πολιτική στράτευση των πολλών. Η συμμετοχή στην πολιτική διαδικασία, στην εκλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εν προκειμένω, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου, μαζί, να απαλλαγούμε από αυτή την κυβέρνηση, από αυτό το μείγμα πολιτικής που μεριμνά για τους λίγους και αδιαφορεί για τους πολλούς.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter