Κάλπες στον ορίζοντα, ευκαιρία για αντιρατσισμό

Κάλπες στον ορίζοντα, ευκαιρία για αντιρατσισμό

Για την Α’ Θεσσαλονίκης. Αυτός είναι ο στόχος όπως τον διατρανώνει με την τεράστια φωτογραφία με πράσινο φόντο που τη διανθίζουν κάποιες μοβ πινελιές για να σχηματιστεί με το ανοιχτότερο πράσινο ένα μέρος του γράμματος Α. Από το πράσινο καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ όπως έχει μετονομαστεί το ΚΙΝΑΛ που είχε αποφύγει τα χρέη των πασοκικών χρόνων της ευμάρειας.

Ο Αντώνης Σαουλίδης, δικηγόρος, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Νεάπολης Συκεών, άδραξε την ευκαιρία να πασπαλίσει με αντιρατσισμό τη συναισθηματική ανάρτησή του στο facebook για ένα θέμα που όλους (;) τους Έλληνες ενώνει:

«Στα 16 του χρόνια, το 2019, δεν είχε ακούσει ούτε είχε μιλήσει ποτέ του ελληνικά.
Σήμερα με βαθμό 18,2 αρίστευσε στις πανελλήνιες εξετάσεις δίνοντας ένα μήνυμα σε όλους εμάς πως τα πάντα είναι δυνατά αρκεί να το πιστέψεις.
💪 Να το πιστέψεις και να εργαστείς σκληρά.
Η ευρωπαϊκή 🇬🇷 Ελλάδα είναι ακόμη ένας τόπος ευκαιριών, ένας τόπος που γεννιούνται και πραγματοποιούνται όνειρα.
Είμαστε όχι απλά δίπλα, αλλά και αρωγοί σε όλους τους νέους που έχουν την “καρδιά’ να τα διεκδικήσουν.
Συγχαρητήρια στον νεαρό Ιρανό και σε όλα τα παιδιά που σήμερα απόλαυσαν τα αποτελέσματα των κόπων τους!»

Στη χορεία των «αρίστων» πολιτευτών και ο κ. Σαουλίδης, ο οποίος θίγει την ευαίσθητη χορδή της αριστείας στις εξετάσεις συνδέοντάς τη με το αμερικανικό όνειρο («τα πάντα είναι δυνατά, αρκεί να το πιστέψεις»), εν προκειμένω με την ελληνική επιθυμία: την εισαγωγή στα ΑΕΙ. Και σαν καλό αμερικανικό όνειρο θα πρέπει να έχει κόπο, πόνο, δάκρυα και ιδρώτα: «Να το πιστέψεις και να εργαστείς σκληρά».

Υπάρχει άλλωστε το έδαφος: η ευρωπαϊκή Ελλάδα! Είναι η Ελλάδα του σήμερα αξιοκρατική ώστε να εκπληρώσεις τα όνειρά σου; Και τότε γιατί φεύγουν ομαδόν στο εξωτερικό τόσα φωτεινά μυαλά; Δημιουργεί και γεννά ευκαιρίες και όνειρα η Ελλάδα, τα οποία μάλιστα πραγματοποιούνται; Αρκεί να μην είσαι ξένος, και δη μετανάστης, αρκεί να μην είσαι νέος και αρκεί να είσαι ημέτερος. Έχετε δει άλλες ευκαιρίες από την κυβέρνηση που χτίζει ολοένα νέα εμπόδια για να μην μπαίνουν τα παιδιά του Περιστερίου ή των Συκεών στα πανεπιστήμια αλλά να γίνονται ψυκτικοί και να λένε και ευχαριστώ;

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στενός ιδεολογικός συγγενής της νεοφιλελεύθερης ΝΔ, όπως φαίνεται από τα λεγόμενά του, λέει ότι στέκεται δίπλα σε όλα τα παιδιά που έχουν «καρδιά». Προφανώς στέκεται δίπλα και στον επιτυχόντα για τον οποίο έγραψε αυτό το φληνάφημα. «Συγχαρητήρια στον νεαρό Ιρανό» είπε, απλώνοντας το χέρι για τα ψηφαλάκια του αντιρατσισμού. Επειδή όμως έρχονται κάλπες και πουλάνε σωρηδόν καθρεφτάκια σε ιθαγενείς της Αμερικής, ας πούμε στον πονηρό πολιτευτή ότι ο νεαρός έχει όνομα –ούτε που τολμά να το αναφέρει ο αντιρατσιστής μιας χρήσης!– και ιστορία.

Ο Κούρος Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί πριν από τρία χρόνια λεγόταν «λαθρομετανάστης» που κακώς ήρθε στην Ελλάδα και γλίτωσε από τα φονικά pushbacks. Ο Κούρος Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί έζησε στο κολαστήριο της Μόριας και επιβίωσε προς μεγάλη λύπη των «πατριωτών». Ο Κούρος Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί έμαθε ελληνικά και αναμετρήθηκε με το σύστημα και το νίκησε. Καλή σας νύχτα, κ. Σαουλίδη, δεν δικαιούστε να ομιλείτε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter