Κάλυμνος: Φοιτήτρια προσπαθεί να καταγγείλει βιασμό και καταλήγει με χειροπέδες

Κάλυμνος: Φοιτήτρια προσπαθεί να καταγγείλει βιασμό και καταλήγει με χειροπέδες

Σε απάνθρωπη περιπέτεια υπεβλήθει 19χρονη κοπέλα, η οποία μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Καλύμνου με σκοπό να καταγγείλει τον βιασμό της από κάτοικο του νησιού. Η Σταματία Μαρκου, δικηγόρος της κοπέλας αναφέρει πως οι αστυνομικές αρχές όχι μόνο δεν έκλεισαν τα αφτιά τους, αλλά προσπάθησαν να αποθαρρύνουν το θύμα. Το τραγικό γεγονός δεν σταμάτησε εκεί ωστόσο, καθώς η κοπέλα οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής ως κατηγορούμενη στον εισαγγελέα στην Κω.

Η δικηγόρος ανέφερε σε τηλεοπτική της συνέντευξη ότι οι αστυνομικοί του τοπικού αστυνομικού τμήματος προσπάθησαν να εμποδίσουν την μήνυση εκφοβίζοντας το ήδη εκφοβισμένο θύμα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την δικηγόρο της κοπέλας της είπαν ότι θα βρει τον μπελά της και πως θα καλέσουν τον φερόμενο ως βιαστή για συστάσεις.

Η φοιτήτρια παρά την ευαλωτότητά της βρήκε το κουράγιο έρθει στην Αθήνα προκειμένου να μηνύσει τον βιαστή της. Επέστρεψε στο νησί συνοδεία της μητέρας της εν μέσω απειλών από τον φερόμενο ως βιαστή.

Σύμφωνα με την δικηγόρο της, η φοιτήτρια επιστρέφοντας από την σχολή της δέχθηκε επίθεση από την αδερφή του φερόμενου ως βιαστή. Μετέβη για δεύτερη φορά στο Α.Τ. Καλύμνου, όπου για δεύτερη φορά ήρθε αντιμέτωπη με την ίδια θεσμική απάθεια. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να την αποτρέψουν από το να καταθέσει μήνυση. Στη συνέχεια η αδερφή του άνδρα κατέθεσε μήνυση σε βάρος της φοιτήτριας, με την τελευταία να οδηγείται σήμερα με χειροπέδες στον εισαγγελέα στην Κω.

Μετά την νομική κινητοποίηση της νεαρής κοπέλας έχει δοθεί εντολή στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας για διερεύνηση πιθανών λαθών και παραλείψεων από πλευράς των αστυνομικών αρχών Καλύμνου κατά τη διάρκεια της έρευνας καταγγελίας βιασμού 19χρονης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter