Καλύπτει Άδωνη ο Βορίδης για Τέμπη: Η πολιτική επιχειρηματολογία κρίθηκε μέσα από τις εκλογές (Video)

Καλύπτει Άδωνη ο Βορίδης για Τέμπη: Η πολιτική επιχειρηματολογία κρίθηκε μέσα από τις εκλογές (Video)

Στην αμήχανη θέση να σχολιάσει τις ασύλληπτες διατυπώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη για την τραγωδία των Τεμπών που είπε πως «κανείς Έλληνας δεν ενδιαφέρεται για την προανακριτική για τα Τέμπη», βρέθηκε ο πάλαι ποτέ σύντροφός του και στον ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, Μάκης Βορίδης. Μετά λοιπόν, τον ισχυρισμό του Άδωνη, ο Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ήρθε να προσθέσει ότι: «μία πολιτική επιχειρηματολογία, μιλώ για το πολιτικό της μέρος, αναπτύχθηκε προεκλογικά, σχετικά με αυτό, η πολιτική επιχειρηματολογία είναι αυτή η οποία κρίθηκε πολιτικά, μέσα από τις εκλογές».

Δείτε επίσης: Ο Άδωνης Γεωργιάδης προσπαθεί να μαζέψει την αθλιότητα για τα Τέμπη αλλά ξέχασε τη Δημοκρατία

Κληθείς να σχολιάσει την επίμαχη δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη, είπε: «μία πολιτική επιχειρηματολογία, μιλώ για το πολιτικό της μέρος, αναπτύχθηκε προεκλογικά, σχετικά με αυτό, η πολιτική επιχειρηματολογία είναι αυτή η οποία κρίθηκε πολιτικά, μέσα από τις εκλογές. Δε λέω ότι δε μένει να διερευνηθεί δικαστικά».

«Εφόσον το ζητά η αντιπολίτευση και το κρίνει αναγκαίο, να κάνει και περαιτέρω διερεύνηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο Άδωνης το έθεσε σε μία προτεραιότητα, ότι η ακρίβεια απασχολεί πιο πολύ, το μεταναστευτικό απασχολεί πιο πολύ, η ανεργία απασχολεί πιο πολύ. Δεν σημαίνει αυτό ότι επειδή αυτά απασχολούν πιο πολύ δεν πρέπει να ασχοληθεί η Βουλή και με αυτό», πρόσθεσε.

«Ισχύει και η δικαστική διερεύνηση και εφόσον το κρίνει το Κοινοβούλιο προφανώς θα υπάρξει διερεύνηση και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο», σημείωσε.

Ακόμα, είπε: «όταν ζητείται Προκαταρκτική, μιλώ για το ΠΑΣΟΚ, δεν μιλάμε για πολιτικές ευθύνες, αλλά για ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Ας κατατεθεί η πρόταση να δούμε το περιεχόμενό της. Η ΝΔ δεν έχει αποδεχθεί καμία ποινική ευθύνη οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου».

«Ποινική ευθύνη σημαίνει ότι ένα πολιτικό πρόσωπο – ένας υπουργός – έχει κάνει κάποιο έγκλημα, αυτό είναι ποινική ευθύνη, όχι κάτι άλλο», ισχυρίστηκε.

Επίσης, ισχυρίστηκε: «Το αν ένα πολιτικό πρόσωπο υπέγραψε να πάει ο σταθμάρχης κάπου – αν υπέγραψε- αυτό είναι το αντικείμενο προς διερεύνηση προφανώς και της  Δικαιοσύνης αν κρίνει ότι έχει μια σχέση αιτιατού σε σχέση με αυτό που συνέβη και αν υπάρχει παράνομη πράξη. Αυτά όμως τα “αν”, επιτρέψτε μου να μην τα παίρνουμε ως “ναι”, να παραμένουν “αν”».

«Το να το στείλει στη Βουλή προϋποθέτει ότι θα γίνει μια αξιολόγηση από τις πολιτικές δυνάμεις για το ζήτημα των ποινικών ευθυνών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πει κάποιος ότι ένας υπουργός δεν έκανε μια συγκεκριμένη ενέργεια και αποδέχθηκε το ενδεχόμενο τουλάχιστον να συμβεί ένα τέτοιο ατύχημα μην κάνοντας αυτή την ενέργεια. Αυτό είναι η ποινική ευθύνη του υπουργού», δήλωσε.

Τέλος, αναφορικά με τη δήλωση του τότε υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, λίγες ημέρες πριν την τραγωδία των Τεμπών, ο Μάκης Βορίδης επιχείρησε να διαφύγει της απάντησης λέγοντας: «αυτό μπορεί να κριθεί πολιτικά, ως δήλωση καλή ή κακή ή απαράδεκτη ή που δεν έπρεπε να γίνει ή άστοχη δήλωση».

Είπε ακόμα: «Από τη στιγμή που υπάρχει ζήτημα περαιτέρω διερεύνησης από τη Βουλή για το ζήτημα της Εξεταστικής, θα τοποθετηθούμε τις επόμενες 1-2 ημέρες. Χτες ή προχθές κατατέθη η αίτηση από το ΚΚΕ για σύσταση Εξεταστικής. Αυτό για την Προκαταρκτική το ακούω να λέγεται αλλά δεν το έχω δει. Θα επιμείνω ότι αυτά είναι πράγματα που συζητήθηκαν εκτενώς κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, εμείς δεν έχουμε τοποθετηθεί πάνω στα ζητήματα αυτά της Εξεταστικής, την τούτη την κοινοβουλευτική περίοδο. Δεν μπορώ όμως να διαγράψω το γεγονός ότι είναι πράγματα που έχουν ήδη συζητηθεί και έχουν μεσολαβήσει και δύο εκλογές».

Τέλος, ζητώντας επανειλημμένα ένα σχόλιο για τη δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη, σημείωσε: «Αν καταλαβαίνω καλά τη δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη, είχε το νόημα που σας περιέγραψα». «Εμένα με ρωτάτε για το τι θα κάνει ο Άδωνης;», είπε εμφανώς ενοχλημένος.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter