Καλύπτει Σμυρλή για Predator και Ντογιάκο για παρέμβαση στην ΑΔΑΕ ο Σκέρτσος

Καλύπτει Σμυρλή για Predator και Ντογιάκο για παρέμβαση στην ΑΔΑΕ ο Σκέρτσος

Νέα ήθη, παλιά… έθιμα από τον Άκη Σκέρτσο στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών. Αυτό απέδειξε τουλάχιστον την Πέμπτη απέναντι στα ερωτήματα του documentonews.gr για το πολύκροτο, διπλό σκάνδαλο των υποκλοπών του Predator και των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ, την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου εκτίθεται δίπλά, τόσο από τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια για την εξαγωγή του παράνομου λογισμικού παρακολούθησης, όσο και τις ανήκουστες δηλώσεις του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου περί παρέμβασης στο έργο της ΑΔΑΕ.

Μπορεί οι διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου και οι φιλοκυβερνητικές πένες να διακηρύσσουν τα «νέου τύπου μπρίφινγκ πολιτικών συντακτών» επί των ημερών του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου, όμως οι κορώνες και η κουστωδία του υπουργού Επικρατείας δεν αποτελούν παρά προπέτασμα για την κάλυψη κάθε δύσκολου ζητήματος για την κυβέρνηση με το πέπλο σιωπής με το οποίο επιχειρούσε να το κάνει και ο προκάτοχός του, Γιάννης Οικονόμου.

Έτσι, τόσο στα ερωτήματα που προέκυψαν από τα όσα μία ημέρα νωρίτερα δήλωνε ο Νίκος Δένδιας για την παρακολούθησή του μέσω Predator, τις άδειες εξαγωγής του υπουργείου Εξωτερικών διά χειρός του πρώην γενικού γραμματέα, Γιάννη Σμυρλή και την πολύμηνη ΕΔΕ που διεξάγεται, όσο και για τις πρωτοφανείς δηλώσεις του εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου στους Δελφούς για παρέμβαση στο έργο της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, ο Άκης Σκέρτσος αρνήθηκε να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα ερωτήματα του documentonews.gr.

Υπενθυμίζεται πως σε συνέντευξή του την Τετάρτη, ο Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με την εξαγωγή του Predator, κάνοντας έμμεση αναφορά στον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιάννη Σμυρλή, υπενθυμίζοντας ότι έχει παραιτηθεί από τη θέση του μετά τις αποκαλύψεις. Σημειώνεται δε πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο στο οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναθέσει τον ρόλο του αναπληρωτή γενικού διευθυντή, με αρμοδιότητα την οργάνωση της προεκλογικής εκστρατείας.

«Καλύπτει ο κ. Μητσοτάκης τον κ. Σμυρλή την ώρα που ακόμα διεξάγεται ΕΔΕ;» ρωτήσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος έστριψε διά της… ΕΔΕ, επικαλούμενος πως «ακριβώς επειδή διεξάγεται η ΕΔΕ δεν μπορεί να γίνει κανένα σχόλιο μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή. Αυτό είναι το σχόλιό μου».

Καθώς ωστόσο ο υπουργός Εξωτερικών παραδέχτηκε, μεταξύ άλλων, πως ομόλογοί του σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ θορυβήθηκαν από την παρουσία του στη λίστα παρακολουθήσεων, τους οποίους όπως είπε ο Ν. Δένδιας «καθυσήχασε», επανήλθαμε, ζητώντας πληροφορίες για το εάν κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον πρωθυπουργό. «Έχει δεχθεί το Μέγαρο Μαξίμου αντίστοιχες οχλήσεις;» ρωτήσαμε, περιμένοντας μάταια μία απάντηση στο ερώτημά μας.

«Επαναλαμβάνω, η ΕΔΕ βρίσκεται σε εξέλιξη. Κανένα σχόλιο» επέμεινε ο Α. Σκέρτσος, κρυπτόμενος επί της ουσίας πίσω από την προηγούμενη ερώτηση, αφού το δεύτερο ερώτημα δεν είχε να κάνει με την άδεια εξαγωγής του παράνομου λογισμικού για την οποία διεξάγεται η ΕΔΕ, αλλά για τις διεθνείς επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργός και τον αντίκτυπο του σκανδάλου που έχει ξεσπάσει στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου.

Την ίδια συνταγή της σιωπής ακολούθησε ο υπουργός Επικρατείας και σε νέο μας ερώτημα, αυτή τη φορά για τις αδιανόητες δηλώσεις του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Φόρουμ των Δελφών, και όσα είπε για τις παρεμβάσεις του στο έργο της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών.

«Δεν ήξερα καν ότι θα γινόταν έλεγχος. Αν ήξερα θα είχα προετοιμάσει την παρεμπόδιση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Αρείου Πάγου, και εμείς με τη σειρά μας ζητήσαμε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να σχολιάσει τις επίμαχες δηλώσεις, δεδομένου πως αυτές συνιστούν παρέμβαση στο έργο μιας ανεξάρτητης αρχής.

«Όχι, δεν σχολιάζουμε δηλώσεις της Δικαιοσύνης, ούτε δικαστικές υποθέσεις» απάντησε λακωνικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αρνούμενος να πάρει θέση εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου για ένα ζήτημα που καίει το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter