Καλύπτουν την εκλεκτή του Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των εμβολιασμών

«Οι εξηγήσεις της κ. Νάκου κρίθηκαν επαρκείς» απάντησαν στο documentonews.gr αρμόδιες πηγές της Πειραιώς για την πολιτευτή της ΝΔ και πρόεδρο στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Βίκυ Νάκου.

Χαίρει της στήριξης του κυβερνώντος κόμματος η πρόεδρος του Κέντρου στο οποίο εμβολιάστηκαν εκτός σειράς 24 άτομα την ημέρα (16 Φεβρουαρίου) που ακυρώθηκαν οι εμβολιασμοί των παιδιών με αναπηρία.

«Τα εμβόλια έμειναν αδιάθετα και σε μία ώρα έληγε ο χρόνος που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Ο ΕΟΔΥ έχει το πρόσταγμα […] Όταν ο ΕΟΔΥ έκανε την κίνηση να ζητήσει μέσα σε μιάμιση ώρα να βρεθούν άνθρωποι ώστε να μην πεταχτούν τα εμβόλια, εγώ έφυγα από το κέντρο» είπε η κ. Νάκου μιλώντας στο Mega. Απ΄ ό,τι φαίνεται, η εξήγηση αυτή κρίθηκε επαρκής από τα αρμόδια όργανα της ΝΔ.

Το θέμα αποκάλυψε το avgi.gr και προκάλεσε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας των Δήμητρα Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή, οι οποίες νωρίτερα είχαν καρατομηθεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι η Βίκυ Νάκου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γεγονός που πιστοποιείται από την τοποθέτησή της, το 2016, στην θέση της αν. γραμματέα «Σχέσεων Κόμματος και Κοινωνίας». Επίσης, με απόφαση του πρωθυπουργού, η κ. Νάκου τοποθετήθηκε στο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», ενώ στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφια Ά Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ. 

Σε νέα επικοινωνία, οι αρμόδιες πηγές της Πειραιώς ανέφεραν στο documentonews.gr ότι οι εμβολιασμοί εκτός σειράς έγιναν τον Ιανουάριο. «Τότε, δεν είχε καταρτιστεί η αντίστοιχη οδηγία του ΕΟΔΥ» επισήμαναν και πρόσθεσαν πως την ώρα που πραγματοποιήθηκαν οι εμβολιασμοί δεν ήταν εκεί η κ. Νάκου. «Οπότε, αυτήν την ευθύνη του τι θα γίνει την πήρε ο γιατρός, ο οποίος είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που αποπέμφθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο και από το κόμμα» υποστήριξαν.

Όποτε κι αν έγιναν οι εμβολιασμοί, τα ερωτήματα παραμένουν: Γιατί αυτές οι δόσεις δεν έγιναν στα παιδιά με αναπηρία; Γιατί η απουσία της προέδρου από το Κέντρο αποτελεί ελαφρυντικό και δικαιολογία;