Καλύτερα ο Δαλάι Λάμα – Θα βγει από το νοσοκομείο σε λίγες μέρες

Καλύτερα ο Δαλάι Λάμα – Θα βγει από το νοσοκομείο σε λίγες μέρες

Ο Δαλάι Λάμα, ο οποίος εισήχθη χθες Τρίτη σε νοσοκομείο του Νέου Δελχί λόγω θωρακικού άλγους, “είναι καλύτερα” και αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο “σε μερικές μέρες”, δήλωσε σήμερα στο AFP ο εκπρόσωπος του πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ.

Ο Δαλάι Λάμα “είναι καλύτερα, αλλά εξακολουθεί να νοσηλεύεται και ελπίζουμε ότι θα βγει σε μερικές ημέρες”, διευκρίνισε ο Τενζίν Τάκλα μιλώντας τηλεφωνικώς στο AFP. Ο ίδιος δεν διευκρίνισε από τι πάσχει ο 83χρονος.

Λίγο νωρίτερα ο Νγκοντούπ Τσέρινγκ, εκπρόσωπος του Δαλάι Λάμα στις ΗΠΑ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Δαλάι Λάμα μετέβη την Τρίτη το πρωί στο Νέο Δελχί για να επισκεφθεί γιατρό στο νοσοκομείο Max, αφού παρουσίασε “ελαφρύ βήχα”.

“Ο γιατρός τού είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχεί. Δεν είναι κάτι σοβαρό”, σημείωσε ο Τσέρινγκ, προσθέτοντας ότι ο Δαλάι Λάμα θα “ξεκουραστεί για μερικές μέρες”.

Το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται αρνήθηκε σήμερα να κάνει κάποιο σχόλιο στο AFP σχετικά με την κατάσταση της υγείας του.

Ο 83χρονος Δαλάι Λάμα, ο οποίος διέφυγε στην Ινδία στις αρχές του 1959 μετά την αποτυχημένη εξέγερση εναντίον της κινεζικής διοίκησης, ζει εξόριστος στην πόλη Νταραμσάλα.

Πολλοί από τους περίπου 100.000 Θιβετανούς που ζουν στην Ινδία ανησυχούν ότι ο αγώνας τους για ένα αυτόνομο Θιβέτ θα τερματιστεί αν πεθάνει ο Δαλάι Λάμα. Ο ίδιος είπε στο πρακτορείο Reuters τον περασμένο μήνα ότι είναι πιθανό, μετά το θάνατό του, να βρεθεί η ενσάρκωσή του κάπου στην Ινδία και προειδοποίησε ότι αν η Κίνα ορίσει κάποιον διάδοχό του, πιθανότατα αυτός δεν θα χαίρει σεβασμού.

Το Πεκίνο χαρακτηρίζει τον Δαλάι Λάμα επικίνδυνο αυτονομιστή και υποστηρίζει ότι έχει το δικαίωμα να εγκρίνει τον διάδοχό του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter