Καλύτερα τα νέα για τον Σαρωνικό

Καλύτερα τα νέα για τον Σαρωνικό

Εξαφάνιση της επιφανειακής, ακόμα και της θαλάσσιας ρύπανσης σε αρκετές περιοχές, βλέπει το συντονιστικό όργανο.

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, μετά την αποψινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, η εικόνα που προκύπτει για την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου έως τώρα, έχει ως εξής:

Στη Σαλαμίνα δεν υπάρχει επιφανειακή ρύπανση. Συνεχίστηκαν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες καθαρισμού των ακτών στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνοσούρας, με αντλίες υψηλής πίεσης και πλυστικά μηχανήματα, από συνεργεία ιδιωτικών εταιρειών και εθελοντές. Επίσης, στην περιοχή «Θεατράκι» δύτες διενήργησαν έλεγχο και καθαρισμό του βυθού.

Στη θαλάσσια περιοχή της Πειραϊκής δεν υφίσταται θαλάσσια ρύπανση, ενώ καθαρισμό των ακτών πραγματοποίησε συνεργείο της αναδόχου εταιρείας με μηχανικά μέσα. Στο λιμανάκι της Αφροδίτης συνεχίστηκαν με εντατικό ρυθμό οι εργασίες καθαρισμού, ενώ στη “ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ”, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του αιγιαλού και της βραχώδους ακτογραμμής, με πλυστικά μηχανήματα.

Στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου συνεχίστηκε, από συνεργείο της αναδόχου εταιρείας, ο καθαρισμός των ακτών και η κατάσταση παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένη.

Στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου, στο Α’ και Β’ Αλίπεδο διενεργήθηκαν εντατικές εργασίες καθαρισμού της ακτογραμμής. Μπροστά από τις παραλίες των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού (και ειδικότερα της Παλιάς Φαντασίας, του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, του ΕΛΚΕΘΕ, του Αγίου Κοσμά και του Αγίου Αλεξάνδρου), επιχείρησαν συνολικά τριάντα επτά (37) άτομα ιδιωτικού συνεργείου με πιεστικά μηχανήματα. Η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη, ενώ αναμένεται να ενισχυθεί το προσωπικό για τον καθαρισμό της παραλίας του ΕΛ.Ν.Ο.Α.

Στην περιοχή της 1ης-2ης-3ης και 4ης μαρίνας Γλυφάδας, συνεργείο της αναδόχου εταιρείας αποτελούμενο από σαράντα επτά (47) άτομα και εθελοντές, συνέχισε και σήμερα τις εντατικές εργασίες καθαρισμού των ακτών, με τέσσερα (04) πιεστικά μηχανήματα και η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Έγινε έλεγχος της θαλάσσια περιοχής των μαρίνων από δύτες με αρνητικά αποτελέσματα.

Στην εγκατάσταση “Αστέρας Γλυφάδας” η κατάσταση παρουσιάζεται ομοίως βελτιωμένη. Επιχείρησε συνεργείο τριάντα τεσσάρων (34) ατόμων της αναδόχου εταιρείας με τέσσερα (04) πιεστικά μηχανήματα, ενώ δύτες διενήργησαν έλεγχο του βυθού.

Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Λαγονησίου δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση.

Γίνεται γνωστό, επίσης ότι, σήμερα επιχείρησαν τρία (03) σκάφη απορρύπανσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και πέντε (05) ιδιωτικά σκάφη απορρύπανσης, καθώς και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας. Παράλληλα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. διενήργησε συνεχείς ελέγχους κατά μήκος της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ ναυαγίου και Βουλιαγμένης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter