Καλύτερος ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός γλίτωσε την ήττα με πέναλτι στο 103’ (1-1)

Καλύτερος ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο, ο  Παναθηναϊκός γλίτωσε την ήττα με πέναλτι στο 103’ (1-1)

Στο ντέρμπι της Λεωφόρου ο Ολυμπιακός νικούσε μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ωστόσο ο Παναθηναϊκός

κέρδισε πέναλτι στο 98’ σε ανατροπή του Ιωαννίδη από τον Άβιλα και ο Σπόραρ ευστοχώντας στο 103′ από τα 11’ βήματα διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Το ντέρμπι είχε ρυθμό από το ξεκίνημα του με τους πράσινους να έχουν την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Ολυμπιακός έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με τους Μπιέλ (12’), Χάμες (24’) και Μασούρα (31’). Το σουτ του Δανού μέσου σταμάτησε στο σώμα του Σάντσες, ενώ ο Μπρινιόλι «καθάρισε» τις άλλες δύο φάσεις.

Στο 29’ ο Παλάσιος σκόραρε, αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Αργεντινός επιθετικός στο 35’ γύρισε την μπάλα στην μικρή περιοχή του Ολυμπιακού, όμως ο Πασχαλάκης απομάκρυνε τον κίνδυνο προ του Βέρμπιτς.

Στο 53΄ο Παναθηναϊκός έχασε με τραυματισμό τον πιο επικίνδυνο επιθετικό του, τον Παλάσιος, ενώ οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ και είχαν και δοκάρι με τον Μασούρα στο 61’. Ευκαιρίες έχασαν με τους Παπασταθόπουλο (59’) και Χάμες (62’).

Ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς καλύτερος και πέτυχε γκολ με τον Μπιέλ στο 84’ (0-1). Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι πρωταθλητές θα έφευγαν με το «διπλό», δόθηκε το πέναλτι και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 103 (1-1)! Ο Παναθηναϊκός έχασε το αήττητο, αλλά δεν ηττήθηκε και κράτησε τη διαφορά των 10 βαθμών από τον «αιώνιο αντίπαλο» του.

«Ασυγχώρητο λάθος»

«Πραγματικά το είχαμε πει πως έχουμε βελτιωθεί και μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε. Μας θυμώνει το αποτέλεσμα. Έτσι είναι, ο προπονητής καμιά φορά νομίζει πως έχει καταφέρει κάτι, αλλά τελικά αυτό δεν γίνεται.

Κάναμε ένα λάθος στο 98’, ενώ μέχρι τότε είχαμε ένα τέλειο ματς. Ήταν ένα ασυγχώρητο λάθος. Πραγματικά η διαφορά είναι 10 βαθμοί, αλλά στην πραγματικότητα φαίνεται πως δεν είναι τόση», δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού Μίτσελ, ενώ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είπε: «Είναι σημαντικό που σκοράραμε στην τελευταία φάση και πήραμε το 1-1. Ήταν ένα παιχνίδι όπως το περιμέναμε, ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα όπως έδειξε και σήμερα. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ο βαθμός μας αφήνει ικανοποιημένους.

Σήμερα δεν κάναμε καλό παιχνίδι, είχαμε λάθη και δεν κρατήσαμε τον ρυθμό που θέλαμε. Θα υπάρχουν πολλά τέτοια παιχνίδια αλλά εμείς δε πρέπει να είμαστε στο επίπεδο που παίξαμε σήμερα. Είμαι χαρούμενος από τα παιδιά δίνουν το 100%, αλλά πρέπει να παίζουμε καλύτερα».

Ο Κέλετ (Δανία) έδειξε κίτρινη κάρτα στους 51’ Μπερνάρ, 57’ Πέρεθ, 96’ Χουάνκαρ, 101’ Σένκεφελντ/34’ Μπακαμπού, 51’ Χουάνγκ Ινμπομ, 97’ Αβιλα, 97’ Παπασταθόπουλος, 99’ Βρουσάι, 101’ Εμβιλά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες (46’ Κώτσιρας), Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Ρούμπεν Πέρεθ, Τσέριν (86’ Ιωαννίδης), Μπερνάρ, Παλάσιος (53’ Κουρμπέλης), Βέρμπιτς (78’ Βαγιαννίδης), Σπόραρ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Πασχαλάκης, Άβιλα, Ρέαμπτσιουκ, Ντόι, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μασούρας (75’ Βρουσάι), Μπιέλ (93’ Μπόουλερ), Χάμες Ροντρίγκες (86’ Φορτούνης), Μπακαμπού (75’ Ελ Αραμπί).

**Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην ανάπαυλα του ντέρμπι βράβευσε τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές Ρότσα, Ζάετς, Σαραβάκο και Καραγκούνη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter