Κάμερες και περιφράξεις στη δομή Διαβατών, απομάκρυνση προσφύγων από όλα τα ξενοδοχεία

Κάμερες και περιφράξεις στη δομή Διαβατών, απομάκρυνση προσφύγων από όλα τα ξενοδοχεία

Πολύ σύντομα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, θα μπουν νέα συστήματα ασφαλείας προκειμένου να ελέγχεται η κυκλοφορία, όπως επιβεβαίωσε στον δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη, κλιμάκιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, κατά τη συνάντηση τονίστηκε ότι δεν θα γίνει επέκταση της υπάρχουσας δομής ούτε θα αυξηθεί ο αριθμός των φιλοξενούμενων. Παράλληλα, διευκρινίστηκε ότι θα τοποθετηθεί περίφραξη περιμετρικά του πρώην στρατοπέδου, με κάμερες και συστήματα ασφαλείας, ενώ όσοι διαμένουν στη δομή αλλά και οι εργαζόμενοι θα εφοδιαστούν με ειδικές κάρτες ώστε να ελέγχεται και να καταγράφεται η είσοδος και η έξοδος τους από το χώρο του πρώην στρατοπέδου. Επίσης, θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα μέτρα αστυνόμευσης και έξω από τη δομή ώστε να μην επιτρέπεται η παραμονή μεταναστών που δεν έχουν καταγραφεί.

Το κλιμάκιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αποτελούμενο από τον γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνο Λογοθέτη, τον διοικητή Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τάσο Μαντάγαρη και τον ειδικό γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκομένων Φορέων Βαγγέλη Κωνσταντίνου, επανέλαβε την απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολίτικης να καταργηθεί η φιλοξενία μεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής του Δήμου Δέλτα, όπως άλλωστε έχει ήδη ανακοινωθεί για όλη τη χώρα και να αποφορτιστεί η περιοχή συνολικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter