Κάμερον: Ο Μπόρις Τζόνσον δεν πίστευε ότι το Brexit θα κερδίσει στο δημοψήφισμα

Κάμερον: Ο Μπόρις Τζόνσον δεν πίστευε ότι το Brexit θα κερδίσει στο δημοψήφισμα

Ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε χθες ότι ο Μπόρις Τζόνσον ποτέ δεν πίστευε στον αγώνα υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, και ήταν σίγουρος ότι το Brexit θα συντριβεί στο δημοψήφισμα του 2016.

Ο Κάμερον έσπασε μετά από καιρό τη σιωπή του, δίνοντας τις τελευταίες μέρες σειρά συνεντεύξεων για να προωθήσει το βιβλίο του, το οποίο αναφέρεται στην περίοδο πριν και μετά το ιστορικό βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.

«Ξέρετε, λίγα μόλις λεπτά πριν βγει για να εξηγήσει τους λόγους που τασσόταν υπέρ του Brexit, μου έστειλε ένα γραπτό μήνυμα το οποίο έλεγε: «Το Brexit πρόκειται να συντριβεί…», είπε ο Κάμερον σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

«Νόμιζε ότι το Brexit θα χάσει στο δημοψήφισμα, αλλά δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία να βρεθεί στη ρομαντική, πατριωτική και εθνικιστική πλευρά του Brexit», συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός των Τόρις, ο οποίος παραιτήθηκε την επόμενη μέρα του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος που ο ίδιος είχε προκηρύξει.

Ο Μπόρις Τζόνσον «δεν είχε ποτέ υπερασπιστεί (το Brexit) στο παρελθόν, σκέφτηκε (σ.σ. το Brexit) ότι θα χάσει και γι ‘αυτό έκανε την επιλογή» να το στηρίξει, επέμεινε.

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και διατελέσαντας υπουργός Εξωτερικών ήταν από τους βασικούς αρχιτέκτονες της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στο δημοψήφισμα του 2016, όπου το 52% των Βρετανών ψήφισε υπέρ της εξόδου από το μπλοκ.

«Ειλικρινά λυπάμαι πολύ εδώ που φτάσαμε», είπε ο πρώην πρωθυπουργός. «Λαμβάνω το μερίδιο ευθύνης μου, διότι ήταν το δικό μου δημοψήφισμα, η δική μου εκστρατεία (υπέρ της παραμονής στην ΕΕ) και έχασα» δήλωσε ο 52χρονος Κάμερον.

Ο ίδιος αρνήθηκε και πάλι να ζητήσει συγγνώμη για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος – κάτι που επικριτές του ζητούν να το κάνει εδώ και τρία χρόνια – σημειώνοντας ότι αποκλείει να επιστρέψει στην πολιτική.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter