Καμία δέσμευση Μητσοτάκη για την επανεκλογή Παυλόπουλου

Καμία δέσμευση Μητσοτάκη για την επανεκλογή Παυλόπουλου

Παρά τις ευθύτατες προκλήσεις του πρωθυπουργού, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση για το αν θα στηρίξει ή όχι την επανεκλογή του Πρ. Παυλόπουλου, πετώντας επί της ουσίας την μπάλα στην εξέδρα.

Παρά τα 55 λεπτά που διήρκεσε η ομιλία του από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν βρήκε τον τρόπο να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση αναφορικά με το αν είναι υπέρ ή κατά της ανανέωσης της θητείας του Πρ. Παυλόπουλου στην Προεδρεία της Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης: Πρόκληση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Πρότεινε Παυλόπουλο για ΠτΔ – Live η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

«Είστε πολύ απελπισμένος για να εμπλέκεται τον σημερινό ΠτΔ σε πολιτικά παιχνίδια», ήταν η γενικόλογη απάντηση που έδωσε στον Αλ. Τσίπρα.

Εξίσου σημαντικό ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν διέψευσε καν το σενάριο που ανέδειξε ο πρωθυπουργός περί πολιτικής συναλλαγής ΝΔ – ΚΙΝΑΛ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με πρόσωπο που θα αποτελεί νυν ή εν αποστρατεία στέλεχος του κόμματος της Φ. Γεννηματά.

Αλισβερίσι

Αντ΄ αυτού, ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε ένα πολιτικό «αλισβερίσι» με φόντο το Σύνταγμα. Αφού, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να ψηφίσει τα άρθρα που προτείνει για τη Συνταγματική Αναθεώρηση η ΝΔ και η αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει τα άρθρα που προτείνει η συμπολίτευση, τότε η κυβέρνηση να ψηφίσει τα άρθρα 16 και 24 (σ.σ. ιδιωτικά Πανεπιστήμια και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αντίστοιχα) και η ΝΔ να πράξει το ίδιο για δύο άρθρα που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ερώτημα που γεννάται ως προς τη «συρρικνωμένη» συνταγματική ανταλλαγή που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης είναι γιατί άγχεται τόσο για την αναθεώρηση του άρθρου που αφορά τα δάση και τις δασικές εκτάσεις; Πού αποσκοπεί η τροποποίηση του άρθρου 24 και ποιους θα εξυπηρετήσει;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter