Καμία διάθεση για έναρξη συνομιλίων από Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν

Καμία διάθεση για έναρξη συνομιλίων από Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν

Αδιάλλακτες και αποφασισμένες να συνεχίσουν τις συγκρούσεις, αγνοώντας _x000D_
τις διεθνείς εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, εμφανίστηκαν σήμερα οι _x000D_
κυβερνήσεις του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, τέταρτη ημέρα της _x000D_
αιματηρής σύρραξης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Το Στεπανακέρτ, η πρωτεύουσα της αυτοανακηρυχθείσας, μη αναγνωρισμένης διεθνώς «Δημοκρατίας του Αρτσάχ», είχε βυθιστεί στο σκοτάδι απόψε, όμως ο αχός των μαχών από το μέτωπο δεν έφτανε στην πόλη η οποία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, βομβαρδίστηκε την Κυριακή.

Το υπουργείο Άμυνας του Ναγκόρνο Καραμπάχ ανακοίνωσε απόψε ότι άλλοι 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε αυτόν τον ορεινό θύλακα. Στο διπλωματικό μέτωπο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ πρότεινε μια τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας στη Μόσχα, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για εκεχειρία.

Η έκκληση αυτή καθίσταται ακόμη πιο επείγουσα μετά και την καταγγελία εκ μέρους της Ρωσίας ότι στη ζώνη των συγκρούσεων αναπτύσσονται μαχητές που προέρχονται «κυρίως από τη Συρία και τη Λιβύη» και υπάρχει κίνδυνος «κλιμάκωσης» σε όλη την περιοχή. Η Μόσχα, χωρίς να κατονομάσει κάποια χώρα, ζήτησε να μην επιτραπεί η ανάπτυξη «ξένων τρομοκρατών και μισθοφόρων».

Η Αρμενία ήταν η πρώτη χώρα που ανέφερε ότι Σύροι μαχητές, σύμμαχοι της Τουρκίας, στάλθηκαν για να πολεμήσουν στο μέτωπο του Καραμπάχ, κάτι που το Αζερμπαϊτζάν διαψεύδει, κατηγορώντας με τη σειρά του το Γερεβάν ότι αναπτύσσει βετεράνους του πολέμου στη Συρία.

Η διεθνοποίηση της σύγκρουσης μπορεί να αποσταθεροποιήσει μια περιοχή στην οποία ήδη ανταγωνίζονται ισχυρές περιφερειακές χώρες, όπως η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter