Καμιά «εθνική ομοψυχία» στον νατοϊκό δρόμο της καταστροφής! Τώρα ρήξη!

Καμιά «εθνική ομοψυχία» στον νατοϊκό δρόμο της καταστροφής! Τώρα ρήξη!

Αυτοί που θεωρούν ευλογία την ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και πιστεύουν πως ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι παράγοντες «ειρήνης και ασφάλειας» για τους λαούς.

• Αυτοί που καλλιεργούν στον λαό μας διαχρονικά τον εφησυχασμό πως τάχατες οι «ισχυροί σύμμαχοί μας» (οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ) «θα μας προστατέψουν».

• Αυτοί που διαχρονικά αντιμετωπίζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις πότε με κουμπαριές και ζεμπεκιές και πότε με λεονταρισμούς και εκδρομές στο Καστελόριζο με τους φασίστες βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

•Αυτοί που ισχυρίζονται πως «είναι καλά και για εμάς που η Τουρκία είναι σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ κι αλίμονο αν δεν ήταν».

•Αυτοί που σκιστήκανε να μπει η Κύπρος στην ΕΕ και έλεγαν πως αυτό θα βοηθήσει στην επίλυση του κυπριακού.

•Αυτοί που χαίρονταν όταν τα νατοϊκά αεροπλάνα πετούσαν από τη βάση της Σούδας βομβαρδίζοντας τη Λιβύη.

•Αυτοί που χαιρέτησαν τη νέα συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ, μετατρέποντας τη χώρα σε εφαλτήριο νέων πολέμων

•Αυτοί που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να «φιλοξενήσει» ο Αραξος αμερικανικά πυρηνικά όπλα, στοχοποιώντας τον λαό μας.

Ολοι αυτοί, λοιπόν, έχουν ονοματεπώνυμο: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις συστηματικά και διαχρονικά καλλιέργησαν τη λογική ότι αν η Ελλάδα είναι το καλό παιδί του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, θα προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Πλέον αυτή η πολιτική καταρρέει παταγωδώς. Για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι. Οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι κάποια τμήματα του κεφαλαίου που πιθανόν θα πάρουν μέρος στις ενεργειακές συμπράξεις στην περιοχή.

Αυτές οι μεγάλες ευθύνες δεν κρύβονται ούτε με τα κλαψουρίσματα της ΝΔ ούτε με την εκκωφαντική αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και των άλλων κομμάτων για τη στάση των δήθεν συμμάχων μας.

Τώρα μπροστά στη συμφωνία για την ανακήρυξη θαλάσσιων ζωνών ανάμεσα στην Τουρκία και τη Λιβύη, η οποία παρακάμπτει την επήρεια του Καστελόριζου, της Ρόδου, της Καρπάθου, ακόμη και της Κρήτης, μαθαίνουμε πως απαιτείται «εθνική ομοψυχία». Μεταξύ τους οι παραπάνω δυνάμεις, αφού έχουν συναινέσει και συμφωνήσει σε όλες τις κομβικές γραμμές της εξωτερικής

πολιτικής, σίγουρα έχουν πολλά που τις ενώνουν. Πρώτα απ’ όλα τις ενώνουν η στήριξη και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της αστικής τάξης, η οποία έχει επιλέξει και τις συμμαχίες του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, της εμβάθυνσης των σχέσεων με τις ΗΠΑ, μιας κι έτσι εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντά της.

Γιατί όμως να δείξουν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα συναίνεση και «ομοψυχία» με όλους αυτούς;

Η «ομοψυχία» που ζητούν είναι για να συνεχιστεί ο καταστροφικός δρόμος της συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ.

Κανένα συμφέρον δεν έχει ο λαός από την εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, από τις αλλαγές συνόρων που μπορεί να προκύψουν μέσα κι από πιθανές αιματοχυσίες, για να καλοπιαστεί η αστική τάξη της Τουρκίας και να κόψει τις παρτίδες με τη Ρωσία.

Καμία εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς! Το συμφέρον του λαού – όπως τονίζει το ΚΚΕ– είναι: καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και οργανώσεις! Ρήξη με αυτό τον φαύλο κύκλο και πάλη για την ανατροπή του!

Ο Νίκος Σοφιανός είναι μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter