Καμία κάλυψη από το Μέγαρο Μαξίμου στον Άδωνη Γεωργιάδη για την πρόσληψη της κόρης του στο Ελληνικό

Καμία κάλυψη από το Μέγαρο Μαξίμου στον Άδωνη Γεωργιάδη για την πρόσληψη της κόρης του στο Ελληνικό

Ούτε μία λέξη κάλυψης του Άδωνη Γεωργιάδη για τη σκανδαλώδη πρόσληψη της κόρης της συζύγου του στη Lamda Development και στην «επένδυση» που ο ίδιος έχει αναλάβει εργολαβικά δεν είχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο, αφήνοντας έκθετο τον υπουργό Ανάπτυξης, μόλις μία εβδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση του «βολέματος» του υιού Μητσοτάκη στο γραφείο του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην ευρωβουλή.

Στην αποκάλυψη πως η κόρη της συζύγου του υπουργού Ανάπτυξης και αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνη Γεωργιάδη προσλήφθηκε από την εταιρεία που κατέχει και διαχειρίζεται ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά πρότζεκτ στην Ευρώπη, το Ελληνικό. Για το θέμα, το documentonews.gr υπέβαλε σχετικό ερώτημα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με τον Γιάννη Οικονόμου να δηλώνει άγνοια, αφήνοντας κατ’ ουσίαν έρμαιο της κριτικής τον υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Όπως αποκάλυψε το Documento της περασμένης Κυριακής, η κόρη της συζύγου του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, προσελήφθη από τη Lamda Development στο Ελληνικό. Κατά την άποψή σας είναι ηθικό να προσλαμβάνεται συγγενικό πρόσωπο υπουργού σε επένδυση που εξαρτάται από τις δικές του υπουργικές αποφάσεις;» ήταν συγκεκριμένα το ερώτημα που έγινε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με τον Γ. Οικονόμου να προκαλεί έκπληξη με την άρνησή του να καλύψει τον υπουργό Γεωργιάδη.

«Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες της υπόθεσης αυτής, οπότε δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο» δήλωσε αφοπλιστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρότι το δημοσίευμα βρίσκεται στα περίπτερα από το βράδυ του Σαββάτου, πράγμα που σημαίνει πως είναι αδύνατον να μην γνωρίζουν στην κυβέρνηση τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Η αποκάλυψη ήρθε μόλις μία εβδομάδα μετά την αντίστοιχη, και πάλι από το Documento, για την επαγγελματική αποκατάσταση του γιου του πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο σε θέση διαπιστευμένου κοινοβουλευτικού βοηθού του αντιπροέδρου του ΕΛΚ και Ισπανού ευρωβουλευτή Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς.

Το δεύτερο κρούσμα οικογενειοκρατίας έρχεται την πρόσληψη της κόρης της συζύγου του Άδωνη Γεωργιάδη, Ευγενείας Μανωλίδου. Η Ολυμπία-Θεοδώρα Μανωλίδου προσλήφθηκε από την εταιρεία της Lamda Development, την «μπροστάρισσα» του έργου του Ελληνικού, ενώ ο υπουργός-«μπουλντοζιέρης» έχει αναλάβει εδώ και χρόνια εργολαβικά την προώθηση του έργου.

«Η κόρη μου έχει πτυχίο μάνατζμεντ σε αυτή την κατηγορία. Ήταν σε μια μεγάλη εταιρεία και προσλήφθηκε στην επόμενη μεγάλη εταιρεία με τη διαδικασία που κάνει προσλήψεις η Lamda. Έκανε τα χαρτιά της, πέρασε από συνέντευξη, εγώ δεν πήρα κανένα τηλέφωνο. Δεν απαγορεύεται να δουλεύει επειδή είναι κόρη μου» ήταν πάντως η απάντηση του υπουργού Γεωργιάδη στο σχετικό δημοσίευμα, επιβεβαιώνοντας πως τουλάχιστον αναφορικά με τον ίδιο, το ζήτημα είναι σε γνώση του.

Το Documento επικοινώνησε και με τη Lamda, αλλά η εταιρεία δεν θέλησε να δώσει απαντήσεις για το θέμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter