Καμίνης: «Ενιαία φωνή και Κοινοβουλευτική Ομάδα, όχι με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω»

Καμίνης: «Ενιαία φωνή και Κοινοβουλευτική Ομάδα, όχι με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω»

«Αν πηγαίνουμε “λίγο μαζί και λίγο χώρια” το γνωστό “βρείτε τα πρώτα μεταξύ σας και μετά τα ξαναλέμε”, θα το ακούσουμε στην κάλπη…»! Με αυτό τον τρόπο σχολίασε τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, αναφορικά με τις διαφωνίες που προέκυψαν για τα διαδικαστικά, ο Γιώργος Καμίνης.

Στην ομιλία του, στο ιδρυτικό συνέδριο του φορέα, ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, εξαπέλυσε δριμύα επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της και ανέφερε ότι «για λόγους εθνικούς και προστασίας του Πολιτεύματος, επιβάλλεται η αποχώρησή τους από τη διακυβέρνηση της χώρας». Ωστόσο, δεν… βρήκε κάτι να πει και για τη ΝΔ, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους ομιλητές, παρά μόνο όταν μίλησε για την «δημοσιονομική κραιπάλη της διακυβέρνησης Καραμανλή», που όπως είπε, «ακόμη συγκαλύπτεται από τη σκοπιμότητα να στιγματιστεί το κυρίαρχο κόμμα της Μεταπολίτευσης, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ»!

Ο κ. Καμίνης, πάντως, μιλώντας για τα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, προφανώς με αφορμή την υπόθεση της Novartis, δήλωσε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το παρελθόν. «Στη μεταπολίτευση, είτε με τα φάρμακα, είτε με τη SIEMENS διακινήθηκε πολιτικό χρήμα που τροφοδότησε κομματικούς κι εκλογικούς μηχανισμούς», παραδέχτηκε και προσέθεσε ότι «μολονότι το φαινόμενο είναι υπαρκτό και απαράδεκτο, κάθαρση δεν έχει ακόμη επέλθει, Είτε αυτό αφορά σε πρόσωπα που έχουν ατόφια την πολιτική ευθύνη από τις θέσεις που κατείχαν, είτε αφορά σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα, αυτό το αθέμιτο χρηματικό ΄΄κόστος’’ της δημοκρατίας οφείλουμε να το εξαφανισουμε».

Όσο για τις εσωκομματικές διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής και τη βαβέλ που κυριάρχισε τον τελευταίο αρκετό καιρό με τα διαδικαστικά και όχι μόνον, ο Γιώργος Καμίνης υπογράμμισε ότι ο νέος φορέας πρέπει να έχει «ενιαία φωνή, ενιαία Κοινοβουλευτική Ομάδα» και όπως είπε χαρακτηριστικά, «όχι με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω»…

Επεσήμανε ότι το πιο σημαντικό για τον ίδιο είναι το πολιτικό μήνυμα που θα δοθεί από αυτό το συνέδριο και σημείωσε ότι κάθε τι «πρέπει να οδηγεί με ενότητα σε ένα βήμα πιο μπροστά και όχι σε φυγόκεντρες τάσεις». Διευκρίνισε ότι δεν τον ενοχλούν οι διαφωνίες, αλλά τον ενδιαφέρουν οι διαδικασίες επίλυσής τους, δηλαδή οι θεσμοί και η κουλτούρα διαλόγου που αναπτύσσεται.

«Υπάρχουν απλοί άνθρωποι που μας υποστηρίζουν μεν, αλλά δεν συμμετέχουν στον κομματικό μικρόκοσμό μας», ανέφερε ο κ. Καμίνης και συμπλήρωσε ότι με το ένστικτο που συχνά τους διακρίνει, «αρνούνται να κατανοήσουν ότι επιμένουμε να κρατάμε χωριστά κομματικά μαγαζάκια», κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη αποτυχία του εγχειρήματος, εάν συνεχίσει να επικρατεί αυτή η λογική…

Κάλεσε τους συνέδρους και τα στελέχη του Κινήματος να ξεφύγουν από τα κλισέ της προηγούμενης εποχής και να γίνουν «ριζοσπαστικά κριτικοί», όχι απέναντι στην ευρωπαϊκή ιδέα και τη δημοκρατία, αλλά απέναντι στην παρακμάζουσα, κυρίαρχη συντηρητική εκδοχή της που, όπως είπε με έμφαση, «έχει καταλάβει και μεγάλο τμήμα της σοσιαλδημοκρατίας»! Και κατέληξε ότι στο Κίνημα Αλλαγής πρέπει να αναθεωρήσουν απόψεις, να σεβαστούν και να κάνουν πολιτική τους, τις αξίες και τις αγωνίες των ανθρώπων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter