Καμίνης προς Κίνημα Αλλαγής: Να πείτε «ναι» στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Καμίνης προς Κίνημα Αλλαγής: Να πείτε «ναι» στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Ξεκάθαρη θέση πήρε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμά του προς τα κόμματα του «δημοκρατικού τόξου» και κυρίως προς το Κίνημα Αλλαγής διαχωρίζοντας τη θέση του από εκείνη της Φώφης Γεννηματά.

Ο Γιώργος Καμίνης ζητά από τους βουλευτές να πουν ένα ξεκάθαρο «ναι» στο άρθρο 8 του ν/σ που προβλέπει την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια, έστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Με δήλωσή του ο κ. Καμίνης τόνισε πως, πριν από δύο χρόνια, ήταν ο πρώτος δήμαρχος της χώρας, που υπέγραψε συμβολικά στο Δημαρχείο της Αθήνας το πρώτο Σύμφωνο Συμβίωσης μεταξύ ομόφυλου ζευγαριού, κάτι που «θεώρησα τιμή και καθήκον μου, απέναντι στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, στο νομικό πολιτισμό της χώρας και το Σύνταγμά της, στις διεθνείς συνθήκες και στην ευθύνη που μου έχουν αναθέσει οι πολίτες της Αθήνας, για μία πόλη σύγχρονη, ανοιχτή, ευρωπαϊκή».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, «στην ψηφοφορία του ν/σ με τίτλο “Μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας” στην Ολομέλεια της Βουλής, τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, κυρίως όμως οι βουλευτές που ανήκουν στο Κίνημα Αλλαγής με μία ενιαία φωνή θα πρέπει να πουν ένα ξεκάθαρο “ναι” στο άρθρο 8, στη δυνατότητα, δηλαδή, ενός παιδιού να βρει την αγάπη, τη στοργή και τελικά την αναδοχή και από ένα ομόφυλο ζευγάρι, που έχει συνάψει Σύμφωνο Συμβίωσης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter