Καμμένος: Άξιος ο μισθός σας κύριε Γεωργιάδη – Από τον Κοσκωτά είχαμε να δούμε τέτοια ταύτιση με επιχειρηματία (Video)

Καμμένος: Άξιος ο μισθός σας κύριε Γεωργιάδη – Από τον Κοσκωτά είχαμε να δούμε τέτοια ταύτιση με επιχειρηματία (Video)

Στην επίκαιρη ερώτηση του Άδωνη Γεωργιάδη απάντησε ο Πάνος Καμμένος στην Ολομέλεια της Βουλής, κατηγορώντας τον αντιπρόεδρο της ΝΔ για κοινοβουλευτική εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. «Άξιος ο μισθός σου Άδωνη Γεωργιάδη» ήταν η χαρακτηριστική φράση του υπουργού.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε καταθέσει ερώτηση στις 20 Ιουνίου με θέμα «Επικοινωνία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, με τον ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη», σημειώνοντας:

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για την επικοινωνία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου με τον καταδικασθέντα σε ισόβια για εμπορία ναρκωτικών κ. Γιαννουσάκη, κατά παράβαση της διάκρισης των εξουσιών, όπως ορίζει το Σύνταγμα, όσο και του θεσμικού του ρόλου.

Ο κ. Καμμένος έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση, άρα έχει ήδη συνομολογήσει την εξωθεσμική παρέμβασή του σε ποινική υπόθεση μεγάλης ηθικοκοινωνικής απαξίας.

Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Ο κ. Π. Καμμένος έχει επικοινωνήσει με τον κ. Γιαννουσάκη; Αν ναι, ποιο ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας τους;» σημειώνεται στην ερώτηση του Άδωνη Γεωργιάδη.

Ως εκ τούτου, το θέμα συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή με ατάκες και στιχομυθίες απείρου κάλλους.

Το show του Άδωνη

«Εδώ δεν μιλάμε για Νoοr 1» ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκαλώντας την απορία των παρευρισκομένων στην αίθουσα της Ολομέλειας. «Αν η δικαιοσύνη αποφασίσει ότι ο Μαρινάκης είναι ένοχος για εμπορία ναρκωτικών, να σαπίσει στην φυλακή» είπε.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε να «χτυπήσει» επικοινωνιακά, «πατώντας» στο γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος συνομίλησε με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Συγκεκριμένα, ο Γεωργιάδης επικαλέστηκε το απεχθές βίντεο που είχε δημοσιεύσει ο δημοσιογράφος για τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τώρα ο Τριανταφυλλόπουλος έγινε «διαπρύσιος κήρυκας κάθαρσης», ενώ στη δευτερολογία του θυμήθηκε πως ο Τριανταφυλλόπουλος είχε χαρακτηριστεί ως δολοφόνος προσωπικοτήτων.

Πριν περάσει στο προκείμενο, ο Γεωργιάδης έκανε το γνωστό του show, παριστάνοντας ότι καλεί ο ίδιος τον ισοβίτη και του λέει ότι πρέπει να ομολογήσει όσα ξέρει για την υπόθεση. «16 δευτερόλεπτα μου πήρε» φώναζε, ρωτώντας παράλληλα τον Πάνο Καμμένο τι μπορεί να είπε με τον Γιαννουσάκη 12 φορές στο τηλέφωνο στα 21 λεπτά συνομιλίας μαζί του.

Ο Κοσκωτάς, το λαθρεμπόριο και ο μισθός του αντιπροέδρου της ΝΔ

«Για πρώτη φορά μετά τον Κοσκωτά η ΝΔ ταυτίζεται τόσο πολύ με έναν επιχειρηματία» απάντησε αρχικά ο υπουργός Άμυνας, κατονομάζοντας ταυτόχρονα τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τον οποίο παρέθεσε και τις υποθέσεις που εμπλέκεται, μεταξύ άλλων και αυτή για λαθρεμπόριο πετρελαίου.

«Είναι μία υπόθεση που αφορά την Εθνική Ασφάλεια και την αρμοδιότητά μου» απάντησε για την «ταμπακιέρα» και πέρασε στην αντεπίθεση, σημειώνοντας πως ο ισοβίτης έχει προβεί σε καταθέσεις μεγάλων ποσό σε επιχειρήσεις του Μαρινάκη. «Τα σχετικά τιμολόγια δεν βρέθηκαν και η απάντηση που πήραμε από τις επιχειρήσεις του Μαρινάκη ήταν: “για να εξυπηρετήσουμε κάποια τιμολόγια”» πρόσθεσε.

Ο υπουργός γνωστοποίησε και μια συνάντηση που είχε -λίγο μετά τον έλεγχο της οικονομικής αστυνομίας στις επιχειρήσεις του εφοπλιστή- ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την Ντόρα αλλά και την Αλεξία Μπακογιάννη, κατά την οποία παραβρέθηκε και ο σύζυγος της τελευταίας, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα του Καμμένου έχει αναλάβει «εργολαβία» τις επικοινωνιακές επιθέσεις εναντίον του.

Εν συνεχεία, ανέφερε πως ο καταδικασμένος Κοτσώνης έχει δεκάδες συνομιλίες με βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι «ξαπλώνανε μαζί στον NAMMOS». «Υποστηρίζετε έναν ύποπτο γιατί ο Γιαννουσάκης έχει καταγγείλει τον Μαρινάκη» τόνισε προς τον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

«Ο πρώτος που το αποκάλυψε (σ.σ. την εμπλοκή Μαρινάκη) ήταν ο ΣΚΑΙ του Αλαφούζου» υποστήριξε, αναφέροντας την εκπομπή «Δίκη». «Είναι αυτοί που αποκάλυψαν τις σχέσεις (Μαρινάκη – Γιαννουσάκη) και μετά μπήκε υπό διερεύνηση η υπόθεση στη Δικαιοσύνη» υποστήριξε.

«Όταν ένας κρατούμενος αποκαλύπτει κορυφαία στοιχεία για υπόθεση 2 τόνων ηρωίνης και αναφέρει υψηλά ιστάμενα πρόσωπα και όταν λέει ότι φοβάται για τη ζωή του, η Πολιτεία οφείλει να τον προστατέψει» επισήμανε ο κ. Καμμένος, ενώ ενημέρωσε το σώμα πως πριν επικοινωνήσει με τον ισοβίτη επικοινώνησε με δικαστή, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως είχε κάθε αρμοδιότητα να επικοινωνήσει με τον ισοβίτη για να τον προστατέψει αν όντως απειλείται η ζωή του. «Όταν μου ζήτησε προστασία μέσω του Τριανταφυλλόπουλου, μίλησα με το υπ. Δικαιοσύνης και ζήτησα να συναντηθεί με τον δημοσιογράφο γιατί ήθελε να μιλήσει για το “μεγάλο ψάρι”» είπε.

Ύστερα, ο υπουργός Άμυνας παρέθεσε όλες τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που συνιστούν πως ό,τι έκανε δεν ήταν παράβαση, ενώ αποκάλυψε πως και ο εισαγγελικός λειτουργός φοβόταν για τη ζωή του, καθώς έβλεπε ύποπτους έξω από το σπίτι του και φοβόταν πως θα πεθάνει όπως και οι υπόλοιποι 7 μάρτυρες – εμπλεκόμενοι. «Επτά “φαγώθηκαν” για την υπόθεση του noor 1» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα παρέχεται ασυλία στους φίλους σας» τόνισε προς τον Άδωνη Γεωργιάδη και διερωτήθηκε στη συνέχεια: Ο κ. Μαρινάκης μήνυσε εμένα, την εισαγγελέα και τον ανακριτή, τον ισοβίτη γιατί όχι;».

Στη δευτερολογία του, ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο πως δίκασε με όσα είπε από το βήμα της Βουλής τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ αναρωτήθηκε γιατί χαιρόταν εκείνος και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναδείχθηκε ένας από τους τέσσερις υπερθεματιστές στο διαγωνισμό για τις άδειες. «Δηλαδή, χαιρόσασταν που τη δίνατε σε έναν ελεγχόμενο;» ρώτησε.

«Ήξερα ότι είσαι ικανός στις τηλεπωλήσεις, αλλά ότι είσαι υπερασπιστής εμπλεκομένων σε ποινικές υποθέσεις δεν το γνώριζα. Άξιος ο μισθός σου Άδωνη Γεωργιάδη» ήταν η καυστική απάντηση του Πάνου Καμμένου. Ο υπουργός ξανά στηλίτευσε τις καταγεγραμμένες συνομιλίες του Αιμίλιου Κοτσώνη με βουλευτές της ΝΔ και συγκεκριμένα με την Άννα Καραμανλή, στην οποία ο καταδικασμένος Κοτσώνης έλεγε πως αν ήθελε να γίνει υφυπουργός θα έπρεπε να επικοινωνήσει με τον Μαρινάκη. 

https://www.youtube.com/watch?v=K8AAFIHS0fo

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter