Καμμένος για τους δυο αξιωματικούς: Ελπίζουμε να απελευθερωθούν πριν το Πάσχα

Καμμένος για τους δυο αξιωματικούς: Ελπίζουμε να απελευθερωθούν πριν το Πάσχα

Σε σειρά θεμάτων, όπως το ζήτημα κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές Αδριανούπολης, στην επιλογή του Φώτη Κουβέλη ως αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, αλλά και για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, μίλησε το πρωί της Τρίτης στον ANT1, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Άμυνας, αναφορικά με το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών, έκανε λόγο για «ομηρία» καθώς όπως τόνισε βρίσκονται στη φυλακή για ένα παράπτωμα, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει γίνει πρόταση ανταλλαγής των Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους.

Την ίδια ώρα εξέφρασε την ελπίδα του ότι η απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών θα έρθει πριν το Πάσχα.

«Η υποχρέωση του υπουργού Άμυνας είναι να μιλάει όταν χρειάζεται. Όταν έχω να πω κάτι και έχω να διαφωνήσω κάπου το κάνω δημόσια. Με τον πρωθυπουργό είμαστε σε πλήρη ταύτιση. Στο θέμα των στρατιωτικών έχω υποχρέωση εγώ να χαράζω την πολιτική και έχω απόλυτη ταύτιση με τον πρωθυπουργό. Μίλησα για ομηρία και δυστυχώς δικαιώθηκα. Και ο Μητσοτάκης για ομηρία μίλησε από την Ορεστιάδα» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

«Είναι όμηροι γιατί βρίσκονται σε μια κλειστή φυλακή υψίστης ασφαλείας για ένα παράπτωμα από αυτά που στο παρελθόν αντιμετωπίζονταν ως απλά περιστατικά με την παρέμβαση ταξιάρχων από τις δυο πλευρές. Όταν είδα ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας δεν λειτούργησαν και οι Έλληνες αξιωματικοί μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη κατάλαβα ότι πρόκειται περί ομηρίας. Είναι χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες επί 26 μέρες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Είναι Ευρωπαίοι στρατιωτικοί που φυλούν τα ευρωπαϊκά σύνορα και είναι και νατοϊκοί αξιωματικοί».

Ο ίδιος εξέφρασε, πάντως, την πεποίθηση ότι η Τουρκία θα εισακούσει τη δήλωση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, από τη Βάρνα, ο οποίος ζήτησε τον άμεσο επαναπατρισμό των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και μάλιστα πριν από το Πάσχα.

Για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων

«Είναι αδύνατον, με τις παρούσες πολιτικές συνθήκες στα Σκόπια, να γίνει αλλαγή του Συντάγματος, κάτι που είναι όρος της ελληνικής πλευράς, καθώς αυτό προϋποθέτει εκλογές», εκτίμησε ο Πάνος Καμμένος, τονίζοντας «εμείς θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε με οποιονδήποτε τρόπο την χρήση του όρου Μακεδονία στην ονομασία της γειτονικής χώρας».

«Αν ωστόσο όλα αυτά γίνουν», προσέθεσε ο Πάνος Καμμένος, «εμείς, ως κυβερνητικός εταίρος, δεν θα συμφωνήσουμε να έρθει τέτοια συμφωνία στην Βουλή, κάτι που προϋποθέτει και την συμφωνία της ΝΔ, τότε θα δούμε ποιες θα είναι οι διαδικασίες», είπε ο κ. Καμμένος, συμπληρώνοντας ότι «για να πέσει η Κυβέρνηση πρέπει να το θέλουμε κι εμείς και ο κ. Τσίπρας».

Σχολιάζοντας την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην ονομασία «Γκόρνα Μακεντόνια» είπε ότι «αυτή είναι η άποψη του Πρωθυπουργού, αναφέροντας ότι ο ίδιος είναι Υπουργός Άμυνας σε μια κυβέρνηση συνασπισμού με «κόκκινες γραμμές» από τους δύο εταίρους, οι οποίες γίνονται σεβαστές κάθε φορά από κάθε μέρος του κυβερνητικού συνασπισμού».

Σε ότι αφορά πάντως τις κόντρες και τους χαρακτηρισμούς μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος είπε ότι είναι φυσιολογικές, καθώς υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικά “πιστεύω” και απόψεις τις οποίες υπερασπίζονται.

Για τον Φώτη Κουβέλη

Για την επιλογή του Φώτη Κουβέλη ως αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, είπε ότι «την πολιτική του υπουργείου Άμυνας την χαράζω εγώ σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Για να μπει στην κυβέρνηση, το αποφάσισα εγώ με τον Αλέξη Τσίπρα. Λυπάμαι που έχω επιβεβαιωθεί. Θεωρώ ότι η παρέμβαση Γιουνκέρ και η απάντηση Ερντογάν θα οδηγήσουν πριν από το Πάσχα στην απελευθέρωση των δυο ομήρων. Αν η Τουρκία πράγματι είναι ειλικρινής και θέλει να ακολουθήσει έναν ευρωπαϊκό δρόμο δεν μπορεί να κρατάει ομήρους δυο Έλληνες στρατιωτικούς για ένα απλό μεθοριακό επεισόδιο» δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter