Καμμένος: Μετά την έξοδο από τα μνημόνια «μπορεί να χωρίσουν οι δρόμοι μας»

Καμμένος: Μετά την έξοδο από τα μνημόνια «μπορεί να χωρίσουν οι δρόμοι μας»

«Ασφαλιστική δικλείδα» χαρακτήρισε τους ΑΝΕΛ ο Πάνος Καμμένος για το «μακεδονικό», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το κόμμα του από την κυβέρνηση σε περίπτωση που έρθει τελικά προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο η συμφωνία για το ονοματολογικό.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε πως η σημερινή διαδικασία δεν αφορά το ονοματολογικό και υποστήριξε πως η πρόταση δυσπιστίας έχει ως αποκλειστικό στόχο τους ΑΝΕΛ. Παρέθεσε δε τις πολύμηνες διαδικασίες που θα πρέπει να προηγηθούν προκειμένου να έρθει προς κύρωση η διμερής συμφωνία για το «μακεδονικό», όπως το δημοψήφισμα και η συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ. Όταν, όμως, η συμφωνία έρθει τελικά στο Κοινοβούλιο για να ψηφιστεί επανέλαβε πως η θέση του θα είναι αρνητική, καθιστώντας σαφές ότι αυτό που προέχει είναι η έξοδος από τα μνημόνια. Ωστόσο, ο κ. Καμμένος άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο διαζυγίου με το ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως όταν η συμφωνία φτάσει στη Βουλή «μπορεί να χωρίσουν οι δρόμοι μας».

Αναφορικά με τα συλλαλητήρια, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως σε αυτά δεν παίρνουν μέρος μόνο κομματικά στελέχη της ΝΔ που μέχρι χτες κρυβόντουσαν και ακροδεξιά στοιχεία, αλλά άνθρωποι που ανησυχούν για το ενδεχόμενο εθνικής υποχώρησης. Τόνισε, επίσης, ότι τα μέλη των ΑΝΕΛ θα είναι «παρών στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία».

Επικαλέστηκε τον χαρακτηρισμό «Εφιάλτης» του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εναντίον του Αντ. Σαμαρά και έκανε λόγο για ανατροπή του προέδρου της ΝΔ από τον πρώην πρωθυπουργό. Μάλιστα, κατέστησε τον κ. Σαμαρά υπεύθυνο για το ονοματολογικό και υπενθύμισε τους χειρισμούς της κ. Μπακογιάννη κατά τη θητεία της στο ΥΠΕΞ, καθιστώντας την υπεύθυνη -σύμφωνα με τα λεγόμενα του- για την αναγνώριση του όρου Makedonski στην γλώσσα αλλά και την εθνότητα των γειτόνων.

Ως προς τον απώτερο σκοπό της πρότασης δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης, υποστήριξε πως αυτοί είναι η συγκάλυψη των πολύκροτων σκανδάλων, όπως αυτό της Novartis, στα οποία εμπλέκονται πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ. Στρεφόμενος προς τη ΝΔ, επισήμανε πως μπορεί να διαφωνεί με τον πρωθυπουργό για το ονοματολογικό, όμως ο κ. Τσίπρας -όπως είπε- δεν πήρε το κρατικό αεροπλάνο μαζί με τον Χριστοφοράκο για να πάει να κάνει μπίζνες με την οικογένειά του, ενώ στηλίτευσε και τη σύνδεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter