Καμμένος: Μετά την ομιλία μου στη Βουλή η διαγραφή Παπαχριστόπουλου (Photos)

Καμμένος: Μετά την ομιλία μου στη Βουλή η διαγραφή Παπαχριστόπουλου (Photos)

Μετά την ομιλία του στην Βουλή ο Πάνος Καμμένος θα προβεί και στην διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ όπως επισήμανε ο ίδιος με ένα tweet του στο προσωπικό του λογαριασμό. 

Η διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου από την κοινοβουλευτική ομάδα θα οδηγήσει και στη διάλυσή της.

 

_x000D_
_x000D_

Σύμφωνα με τη χθεσινή γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ -είτε ο Θ. Παπαχριστόπουλος διαγραφεί, είτε παραδώσει την έδρα του μετά την κύρωση του Πρωτοκόλλου χωρίς ο Π. Καμμένος να τον έχει διαγράψει- θα διαλυθεί, αφού ο Αρ. Φωκάς ο οποίος θα αποτελεί τον πέμπτο βουλευτή που ανήκει στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ έχει εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων.

Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι πρόκειται για ομόφωνη γνωμοδότηση, η οποία και απαντά αρνητικά στο ερώτημα του σε σχέση με το κατά πόσον μπορεί μία Κ.Ο. να υπάρχει με πέντε βουλευτές εκ των οποίων έστω και ένας να μην έχει εκλεγεί με το συγκεκριμένο κόμμα.

Επ’ αυτού, ο Ν. Βούτσης ανέφερε ότι στην σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων θα ακούσει τις απόψεις των κομμάτων επί της γνωμοδότησης και του θέματος, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι -εφόσον ο ίδιος φέρει την τελική ευθύνη- δεν μπορεί να έχει διαφορετική άποψη μετά από μία ομόφωνη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου.

Η μόνη περίπτωση να μην επέλθει η διάλυση είναι να επιστρέψει κάποιος εκ των Δ. Καμμένου, Γ. Λαζαρίδη και Ν. Νιοκολόπουλου οι οποίοι εκλέχθηκαν με τους ΑΝΕΛ, δεδομένου ότι ο Τ. Κουίκ που θα πάρει την έδρα του Θ. Παπαχριστόπουλου αποτελεί persona non grata για τους Ανεξάρτητους Έλληνες.




Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter