Καμμένος: Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε πουθενά

Καμμένος: Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε πουθενά

Στα Ψαρά και στη Χίο βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Αρχικά στα Ψαρά, ο κ. Καμμένος αντάλλαξε ευχές με τους στρατεύσιμους, τους εθνοφύλακες και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ψαρών, Κώστα Βρατσάνο, επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο των Ψαρών, όπου μοίρασε δώρα στους μαθητές.

Ακολούθησε επίσκεψη του υπουργού στην Καλαμωτή της Χίου, όπου παρέστη στα εγκαίνια στρατιωτικών κατοικιών σε στρατόπεδο της περιοχής. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τον εφοπλιστή Λουκά Κτιστάκη, ο οποίος δέχτηκε τις ευχαριστίες του υπουργού.

Τον κ. Καμμένο, εκτός της στρατιωτικής ηγεσίας του νησιού, τον υποδέχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης, Σταμάτης Κάρμαντζης, ο οποίος, όπως δήλωσε στον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, «στο περιθώριο της επίσκεψης ο υπουργός συναντήθηκε και με αντιπροσωπείας κατοίκων του Χαλκειούς, με επικεφαλή τον πρόεδρο του χωριού. Ο υπουργός άκουσε τους προβληματισμούς των κατοίκων σχετικά με το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, που βρίσκεται κοντά στο χωριό τους και τη διαφωνία τους στο να εγκατασταθούν εκεί νέοι οικίσκοι».

Καμμένος: Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε

«Είμαστε διατεθειμένοι να ζήσουμε με ειρήνη, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε πουθενά», διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος.

«Η Ελλάδα είναι μία ειρηνική χώρα και επιδιώκει την ειρήνη και την ανάπτυξη σε όλη την περιοχή. Προς τους απέναντι έχουμε τείνει χείρα ειρήνης και συνύπαρξης. Δεν θα επιτρέψουμε όμως ποτέ να παραχωρηθεί έστω και μία σπιθαμή εθνικού εδάφους. Δεν θα επιτρέψουμε να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό» τόνισε ο ίδιος.

Επίσης, ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι το 2018 θα είναι το έτος που βγαίνει η πατρίδα μας από την κρίση. Με την ευκαιρία των εγκαινίων των τριών στρατιωτικών οικημάτων ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, ο υπουργός ανέφερε ότι «Όραμα μας είναι να φτάσουμε στο σημείο στο οποίο κάθε στέλεχος όταν μετατίθεται σε μια νέα Φρουρά, ανεξαρτήτως που βρίσκεται αυτή, να βρίσκει μια έτοιμη κατοικία».

Σε εξέλιξη βρίσκονται δράσεις που αφορούν σε 392 στρατιωτικά οικήματα του Στρατού Ξηράς, ενώ καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια, οι εν λόγω δράσεις να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των οικημάτων άνω των 3.000 στην ελληνική επικράτεια, όπως πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε τον κύριο και την κυρία Κτιστάκη για την ανιδιοτελή προσφορά τους στις Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. «Αγαπητέ κ. Κτιστάκη σας θεωρούμε ενεργό μέλος της μεγάλης στρατιωτικής οικογένειας» ανέφερε χαρακτηριστικά προτρέποντας «ο κάθε ενεργός πολίτης αυτής της χώρας, μπορεί και πρέπει να συνεισφέρει στο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Εύχομαι τα οικήματα που παραλαμβάνετε σήμερα να τα γεμίσετε με παιδιά, γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα της πατρίδας μας είναι η υπογεννητικότητα», κατέληξε. Επίσης, ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε τα Ψαρά και τους Φούρνους, όπου μοίρασε δώρα στους μαθητές και συνομίλησε με τα στελέχη, τους στρατιώτες και τους εθνοφύλακες, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τον υπουργό Εθνκής ‘Αμυνας συνόδευε ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Πηγή: ΑΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter