Καμμένος σε ΝΔ: Βουλευτές σας θα είναι στη φυλακή όταν θα γίνεται η ψηφοφορία για το ονοματολογικό

Καμμένος σε ΝΔ: Βουλευτές σας θα είναι στη φυλακή όταν θα γίνεται η ψηφοφορία για το ονοματολογικό

Απώλειες στην αξιωματική αντιπολίτευση κατά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών προέβλεψε ο Π. Καμμένος.

Κατά τα λεγόμενά του, βουλευτές της ΝΔ που απασχολούν την επικαιρότητα λόγω της εμπλοκής τους σε σκανδαλώδεις υποθέσεις, θα βρίσκονται στη φυλακή, δίχως τα αιτήματά τους για χορήγηση αδείας να γίνονται αποδεκτά.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κατά την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην «αντιπροεδρεύουσα συνιστώσα Novartis – Macedonia» τόσο για την κριτική που ασκούν αναφορικά με τις εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας όσο και για το ονοματολογικό. Εξήγησε, επίσης, τους λόγους που δεν αποχώρησε από την κυβέρνηση η παράταξή του, σε μια προσπάθεια συσπείρωσης του κομματικού του ακροατηρίου, ενώ από το στόχαστρό του δεν ξέφυγε ο «έμπορος τουρκικής ηρωίνης».

Αρχικά, ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε πως ο πρόεδρος της ΝΔ πήγε «παράκλητος» στην Ευρώπη προκειμένου να συναντηθεί με την Μέρκελ και τον Σολτς για να «μη μιλήσει κανείς για καθαρή έξοδο και έξοδο από την κρίση». Επέκρινε δε την στάση τριών ευρωβουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ευρωκοινοβούλιο που καταφέρθηκαν κατά των δημοσιονομικών επιτευγμάτων της χώρας, όπως επίσης έβαλε και εναντίον του Κωστή Χατζηδάκη αποδίδοντάς του «πανικό». «Για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση δύο κόμματα της αντιπολίτευσης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υποσκάπτουν την ελληνική οικονομία και τον λαό» επισήμανε και παρέθεσε μία φράση του αποθανόντα Χριστόδουλου, ο οποίος διέβλεπε ότι κάποια στιγμή η πολιτική κατάσταση θα οδηγηθεί στο να παρακαλούν κάποιοι «να ψοφήσει η γίδα του διπλανού». «θλίβομαι που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο» σημείωσε.

Αναφερόμενος στο «Μακεδονικό», χαρακτήρισε όψιμους ψευτομακεδονομάχους και «δήθεν μαχητές της καθαρότητας του ονόματος», τα μέλη της ακραίας πτέρυγας της ΝΔ, ενώ επιτιθέμενος προσωπικά στους Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη αποκάλεσε τον πρώτο συγγραφέα αντισημιτικών βιβλίων και τον δεύτερο διάδοχο του Μιχαλολιάκου στην ΕΠΕΝ. «Αν έρθει με 180 βουλευτές τι θα κάνει η ΝΔ;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε πως άλλα υπόσχεται στην κ. Μέρκελ κι άλλα λέει στο εσωτερικό ο κ. Μητσοτάκη. «Θα ακολουθήσει την γραμμή του Κ. Καραμανλή ή του Αδ. Γεωργιάδη;», ήταν το δίλημμα που έθεσε και συμπλήρωσε: «Τι θα ψηφίσει τότε η αντιπροεδρεύουσα συνιστώσα Novartis – Macedonia που επινόησε το Μακεδονικό για να γλιτώσει από το φάντασμα της νοβάρτις;». Επικαλέστηκε μάλιστα και την αποκάλυψη του Documento για τα 5 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμό συνεργάτιδας εμπλεκόμενου πολιτικού προσώπου στο Novartis – Gate, κάνοντας λόγο για κατηγορητήρια που θα χτυπήσουν σύντομα την πόρτα. Σε εκείνο το σημείο, προέβλεψε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα έχει απώλειες κατά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αφού βουλευτές της ΝΔ που εμπλέκονται σε σκάνδαλα θα βρίσκονται στη φυλακή και δεν θα γίνονται δεκτά τα αιτήματά τους για χορήγηση αδείας προκειμένου να παρευρεθούν στη ψηφοφορία.

Απαντώντας σε όσους τον καλούσαν να ρίξει την κυβέρνηση, ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί γιατί οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν «το χατίρι της τρόικας εσωτερικού», ούτε θα ανοίξουν «σαμπάνιες στο μαύρο μέτωπο της διαπλοκής που πλήρωσε αποστασίες και εξαγορές βουλευτών», φωτογραφίζοντας παράλληλα τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter