Καμπαγιάννης – Σκάνδαλο Novartis: Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου πρέπει να κινηθεί άμεσα για την παραποίηση της μετάφρασης

Καμπαγιάννης – Σκάνδαλο Novartis: Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου πρέπει να κινηθεί άμεσα για την παραποίηση της μετάφρασης

Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, σχετικά με την αποκάλυψη του documentonews.gr υπογραμμίζει τη νομική φύση της θεσμικής παρατυπίας αναφορικά με την παραποίηση των εγγράφων του FBI κατά την μετάφρασή τους στα ελληνικά, μετατρέποντας την ενεργητική σύνταξη σε παθητική ώστε να αφαιρείται από το νοηματικό πλαίσιο του κειμένου κάθε διάσταση δράσης με σκοπό τα πράγματα να φαίνονται σαν συνέβησαν τυχαία.

Ο δικηγόρος υπογραμμίζει το γεγονός πως η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη κατήγγειλε την παραποίηση της μετάφρασης του εγγράφου που αποκαλύπτει εγκληματική δράση από κρατικό εκπρόσωπο σε συνδυασμό με την αποκάλυψη του αρχικού και του παραποιημένου εγγράφου στο οποίο έχει διαγραφεί με μπλάνκο το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου. Συγκεκριμένα αναφέρει «Ο δικηγόρος της εισαγγελέως Ελένη Τουλουπάκη Βασίλης Χειρδάρης επώνυμα και υπεύθυνα καταγγέλλει παραποίηση της μετάφρασης αγγλόφωνου κειμένου που εμπλέκει σε δωροδοκία πρώην υπουργό. Η εφημερίδα documentonews δημοσίευσε κείμενα (πρωτότυπο και μετάφραση) που αναφέρουν το όνομα του Α. Λοβέρδου. #novartis».

 

Σε επόμενο tweet του εγκαλεί την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προτρέποντάς την «να κινηθεί άμεσα», ενώ δεν παραλείπει να υπογραμμίζει την εκκωφαντική σιωπή ειδικών τεχνικών συμβούλων και σχετικών πραγματογνωμόνων περιορίζει την δυνατότητα ανάδειξης των παράνομων κυβερνητικών δράσεων ως έγκλημα του λευκού κολάρου, δηλαδή ως εγκλήματος που πραγματοποιήθηκε από πολιτικούς αξιωματούχους σε συνεργασία με εταιρικά στελέχη και έχει ως αποτέλεσμα σοβαρό κοινωνικό κόστος. Ο Θανάσης Καμπαγιάννης εγκαλεί ουσιαστικά την επίσημη μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών η οποία κλήθηκε να μεταφράσει τα επίσημα έγγραφα του FBI, αναφορικά με το γεγονός πως βρέθηκαν παραποιημένα σημεία στην μετάφραση όπως η αφαίρεση του ονόματος του Λοβέρδου, η διαγραφή της παραγράφου στην οποία εξηγείται η διαδικασία της δωροληψίας και της δωροδοκίας (ενεργητικής και παθητικής) .

«Αν ούτε οι μεταφραστές των εγγράφων δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν το όνομα ενός ελεγχόμενου πολιτικού, τότε πώς θα διωχθεί το έγκλημα του λευκού κολάρου; Ο κυνισμός των πολιτών πνίγει κάθε έννοια “δικαιοσύνης” #novartis», τονίζει κλείνοντας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter