«Καμπάνα» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Focus Bari και ΜRBHellas – Συνεργάστηκαν για τις μετρήσεις ακροαματικότητας

«Καμπάνα» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Focus Bari και ΜRBHellas – Συνεργάστηκαν για τις μετρήσεις ακροαματικότητας

Πρόστιμο ύψους 87.953,30 ευρώ, επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις εταιρείες Focus Bari και ΜRB Hellas για τη συνεργασία τους σε διαγωνισμό για τη διενέργεια μετρήσεων ακροαματικότητας στην Αττική.

Αναλυτικά, πως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφορικά με την αυτεπάγγελτη έρευνα στην αγορά μέτρησης ακροαματικότητας ραδιοφωνικών σταθμών:

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε τμήμα, με την υπ’ αριθ. 620/2015 απόφασή της, έκρινε κατά πλειοψηφία ότι οι εταιρίες «FOCUS BARI ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΓΟΡΑΣ Α.Ε.» και «MRB HELLAS Γραφείο Έρευνας Αγοράς Α.Ε.» παραβίασαν το άρθρο 1 παρ. 1 ν. 3959/2011 στο πλαίσιο μεταξύ τους συνεργασίας για τη συμμετοχή σε διαγωνισμό για τη διενέργεια μετρήσεων ακροαματικότητας στην Αττική (συμφωνία οριζόντιας συνεργασίας για την από κοινού συμμετοχή σε διαγωνισμό), συνομολογώντας δύο όρους οι οποίοι υπερέβαιναν το αναγκαίο μέτρο για τους σκοπούς της ανωτέρω συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, δεσμεύθηκαν ότι, σε περίπτωση κατακύρωσης του διαγωνισμού στην κοινοπραξία τους, (α) θα συμμετέχουν από κοινού και για αόριστο χρόνο σε διαγωνισμούς διενέργειας μετρήσεων ακροαματικότητας στην Αττική, χωρίς να επιτρέπεται η διεκδίκηση ή ανάληψη οποιουδήποτε έργου σχετικού με την μέτρηση ραδιοφωνικής ακροαματικότητας Αττικής αυτοτελώς από κάθε εταιρία ή σε συνεργασία με οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο και (β) η MRB δεν θα δραστηριοποιηθεί στη μέτρηση ακροαματικότητας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, είτε αυτοτελώς, είτε σε συνεργασία με οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.

Με την ίδια απόφασή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα επέβαλε κατά πλειοψηφία στις δύο εταιρίες συνολικό πρόστιμο ύψους 87.953,30 ευρώ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter