Συμβαίνουν και στον 21ο αιώνα

Καμπάνα για το «Κωσταλέξι του Πηλίου»

Ένοχος για το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο κρίθηκε την Παρασκευή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 73χρονος μεδαπός κάτοικος Πηλίου. Ο 73χρονος δικάστηκε για υπόθεση «Κωσταλέξι» με 80χρονη σε χωριό του Πηλίου, που αποκάλυψε η τοπική εφημερίδα "Ταχυδρόμος".

Το απερίγραπτο δράμα της άτυχης ηλικιωμένης συγκλόνισε τη Μαγνησία και το πανελλήνιο, όταν τον Ιανουάριο του 2017 μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου, άσιτη, άνυδρη και με μώλωπες, και τελικά εξέπνευσε εκεί.

Ο γαμπρός της την «άρπαξε» από το σπίτι της και την εγκατέστησε σε δωμάτιο χωρίς θέρμανση με ένα κρεβάτι από τσιμεντόλιθα αδιαφορώντας για τη σωστή διαβίωσή της, παρ’ όλου που γνώριζε ότι ήταν ενδεχόμενο να προκληθεί κίνδυνος για την υγεία της, αφού ήταν αδύνατο ο ίδιος να μεριμνήσει για τη συντήρηση της ηλικιωμένης.

Ο 73χρονος καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, καθώς του αναγνωρίστηκε η ελαττωμένη ικανότητα προς καταλογισμό, λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Ο εισαγγελέας τον έκρινε ένοχο λέγοντας ότι ο κατηγορούμενος ανέλαβε να φροντίζει τη γυναίκα παρά τη θέλησή της, ενώ δεν ήταν σε θέση. Υπογράμμισε ότι δεν συνεργάστηκε με την κοινωνική λειτουργό που επιτηρούσε την ηλικιωμένη και συνέτασσε τις εκθέσεις για τις συνθήκες διαβίωσής της.

Ο ίδιος πάντως ο κατηγορούμενος, απολογούμενος απέρριψε κάθε αποδιδόμενη πράξη και ισχυρίστηκε ο ίδιος μεριμνούσε για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη της γυναίκας, για το φαγητό και την τροφή της, και τόνισε ότι η κοινωνική λειτουργός τον συκοφάντησε, και ότι όσα ισχυρίστηκε ήταν ψεύδη.

Νωρίτερα, εξεταζόμενη ως μάρτυρας, η κοινωνική λειτουργός αναφέρθηκε στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης της ηλικιωμένης. Επισήμανε δε στο δικαστήριο, ότι για να επισκεφτεί τη γυναίκα (όταν ενημερώθηκε για την αλλαγή του τόπου κατοικίας της) χρειάστηκε να ζητήσει τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Πηγή: taxydromos.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.